Crítica: VII Festival de Burlesque – El Molino

Nuestra opinión

Nota: 6.5 sobre 10

Durant el mes de juny, podeu veure la VII edició del Festival de Burlesque a El Molino, emblemàtic teatre de varietats del Paral·lel.

El burlesque va néixer a finals del S XIX començament del XX i té gran similitud amb el music-hall i els espectacle de vodevil però hi ha qui diu que en realitat els seus orígens es remunten a la Commedia dell’Arte (teatre al carrer que es feia a Itàlia el s XVI). El burlesque es caracteritza per la voluntat de ridiculitzar, transgredir les convencions, provocar el públic i pel seu gran component eròtic.

Com ja us podeu imaginar a l’espectacle no falta roba llampant, plomes, purpurina, sabates de taló, música i molta, molta, molta pell al descobert (pit i cuixa, com es deia abans).  Com diu el web de El Molino “Luxúria: aquest és l’únic pecat capital a què som addictes”.

El festival està conduït pel mestre de cerimònies i una glòria del local, Merche Mar, vedet de revista i music-hall. Els dos ens acullen afablement per fer-nos sentir com a casa, interactuen amb el públic per fer-nos partícips del que veiem dalt l’escenari. i presenten els números de les tres artistes convidades: Scarlett Martini, Chiqui Martí i Sil de Castro.

Els números d’Scarlett Martini, una de les artistes de burlesque més conegudes a Itàlia, desprenen una gran sensualitat. Sil de Castro ens fa riure amb un monòleg fresc, irreverent i força picant i de vegades comparteix escenari amb Merche Mar.

L’estrella de l’strip-art Chiqui Martí destaca per la seva elegància, vitalitat, picardia i gran somriure. Veient les espectaculars acrobàcies que executa en una gran anella penjada del sostre, ningú diria que el 2004 va patir un greu accident que la va immobilitzar durant mesos.  Afortunadament, s’ha recuperat del tot. També és de gran efectisme el número amb pintura florescent. Als quaranta-cinc anys té un cos d’infart i una gran flexibilitat,  sembla l’elàstic-girl.

Tot i la bona actuació de les tres convidades, sobretot de Chiqui Martí, l’espectacle té un cert glamour decadent que no acaba de satisfer (almenys a mi) Qüestió d’opinions? Potser sí. No se sap si aquesta sensació és buscada expressament o no. En tot cas, però, sembla necessària un certa renovació de El Molino per adaptar-se al públic actual, diferent del que hi anava en l’època daurada. Els temps han canviat i els gustos dels espectadors, també.

Dades tècniques del VII Festival de BURLESQUE

Intèrprets

  • Scarlett Martini
  • Chiqui Marti
  • Sil de Castro
  • Team Molino

Lluïsa Guàrdia

Filòloga per la UAB i activista cultural. Amant de totes les expressions culturals: cinema, teatre, música, exposicions, lectura ... Màster en Gestió Cultural. (UOC-UdG). Col·legiada pel Col·legi per Periodistes (per exercici professional), membre de l'Associació de Protocol i Relacions Institucionals, sòcia del Cercle de Cultura i membre del Consell de Públics del TresC (al 2023) M'encanta llegir i escriure o, per descomptat, anar al teatre.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *