Crítica: Feliç Diwali – Sala Versus Glòries

Crítica: Feliç Diwali - Sala Versus Glòries

Valoració: 8 sobre 10

A la Sala Versus hi podeu anar a veure Feliç Diwali, una comèdia que no pretén res més que fer-vos passar una estona rient. Res més… i això ja és ben difícil. No hi ha sortides de to, no hi astracanades, no hi ha actors que ensopeguin i caiguin, ni pastissos que volen… la comèdia es recolza en el text i en els actors. Res més. I aquest “res més” és molt.

Feliç Diwali, una comèdia divertida a la Sala Versus Glòries

Una empresa d’informàtica celebra la festa de Nadal, amb tots els empleats (nosaltres, el públic) i els quatre propietaris. El que fa les funcions de director fa el discurs de Nadal. I, tot que es vanten de ser una empresa moderna, diferent, original… el discurs està farcit de tòpics i és el mateix que es pot escoltar en moltes empreses.

“Sou tots membres de la meva família.”

Però aleshores l’acció pren un camí diferent i, en aquest canvi de rumb, descobrim que els quatre amics, que es coneixen des de P3, (“anàvem junts a la classe dels Conillets”), potser tenen més coses que els separen que no pas que els uneixen.

“Junts farem un món millor.”

Hector, Isidre, Jordi i Andreu són quatre homes molt diferents que han complementat la seva personalitat i les seves habilitats per tirar endavant un projecte immens: Cassandra. Un aparell que, no només ens dona la informació que volem quan la demanem, sinó que és capaç, a més, de prediure el que necessitarem.

En Jordi, el líder del grup, ha fet créixer l’empresa, amb l’ajuda de l’Andreu, en temes administratiu; de l’Héctor, en temes de vendes; i de l’Isidre, l’informàtic. Quatre peces claus que combinen a la perfecció per tirar endavant l’empresa. Però un fet inesperat, un hacker que els bloqueja el sistema, farà sortir a la llum que els lligams entre els quatre homes no són tan ferms com creuen.

“Tan greu seria que els teus secrets sortissin a la llum?”

Bones interpretacions i caracteritzacions dels personatges

En Ramón Godino (Andreu), l’Alberto Lozano (Héctor), en Joan  Martínez (Isidre) i en Toni Soldevila (Jordi) fan una interpretació solvent dels seus personatges. La caracterització i el vestuari, molt ben fet,  ens els acaben de definir encara que no obrin la boca. Sabem de quina manera és cadascú només veient com vesteixen i com es mouen. L’agosarat, el penques, el tímid, el prudent…

“Recuperem les dades i perdem la dignitat.”

L’acció transcorre en una setmana. Cada escena separada per un fosc breu que ens marca el pas del temps. I el text i la interpretació d’en Ramón Godino, l’Alberto Lozano, en Joan  Martínez i en Toni Soldevila, que cada cop ens transmet més neguit, més preocupació, més irritació.

“Controlem el relat des de l’empresa!”

Una comèdia que ens parla sobre l’amistat

Veient Feliç Diwali podríem pensar que estem davant d’una comèdia actual, que ens parlar del món de les xarxes, de les dades que exposem al món, del que no volem que es vegi… però Feliç Diwali no és això. Feliç Diwali ens parla de nosaltres, dels amics, de com ens tractem els uns als altres. De donar i de rebre. Parla de poder estar amb els amics i ser qui som de debò, sense amagar-nos-en… que per això són amics, no?

“Seguim treballant per fer un món millor.”

Feliç Diwali, a la Sala Versus, és una comèdia nadalenca que podria representar-se tot l’any. Una comèdia que, sota el para-sol de les xarxes socials i les dades, ens fa baixar al món real i ens parla de l’amistat, la de debò, la que tenim amb les persones que són al nostre voltant. Feliç Diwali parla d’una cosa tan nadalenca com “donar” per fer feliços aquells a qui estimem.

I, sobre tot, Feliç Diwali, a la Sala Versus, és una comèdia que promet passar una bona estona. I compleix el que promet.


Crítica: Feliç Diwali - Sala Versus Glòries

Nicolas Larruy El teatre m’agrada des de què tinc memòria. De ben petita ja anava a veure el Cicle de Teatre per a Nens i Nenes de Cavall Fort, al Romea… i ja no he deixat de gaudir del teatre. Per a mi, el teatre és salut, és felicitat… és vida! Actualment, a més de col·laborar a Espectáculos BCN, i de dedicar temps al teatre amateur, faig de jurat a la Mostra de Teatre del Raval i al Concurs de Teatre del Foment Martinenc; també col·laboro a Ràdio Montornés. El meu Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *