Voll Damm Festival Internacional de Jazz

Per Laia Ruiz

El jazz és un estil musical nascut a New Orleans a principis del segle XX que, inicialment, barrejava ritmes afroamericans amb els que les bandes tocaven pels carrers de la ciutat. Posteriorment s’hi van anar afegint instruments i es va anar fusionant amb molts més estils… El jazz improvitza i es transforma constantment. El primer virtuós que coneixem fou Louis Armstrong; qui no ha taral·lejat alguna vegada allò de “and I think to myself what a wonderful world”…

Com veieu és un estil amb molta historia… i molta ànima. I què?, doncs que el 47 Voll Damm Festival ens torna a apropar les meravelles del jazz aquesta tardor a Barcelona!

Com sempre, podem gaudir de l’experiència d’alguns dels GRANS, d’aquests que omplen l’escena de bona música però també de records i d’aires d’altres països, com ara Chucho Valdés. També ens porten aires frescos de compositors molt joves com Melissa Aldana i Giovanni Guidi. Entre els artistes que actuen en aquesta edició trobem noms guardonats per la Jazz Journalist Association, com els més destacats de l’any en el món del jazz; Cécile Lorin Salvant, Maria Schneider o Mark Halvorson en són una petita mostra.

A més a més, aquest festival de Barcelona per tal d’adaptar-se a moltes i diferents edats, sexes, races i religions, presenta un grapat d’activitats paral·leles: jam sessions, classes magistrals, degustacions gastronòmiques, matinées de Jazz en familia, vespres de cocktais & swing, … Fins i tot sessions especials de música i color a la Font Màgica de Montjuich amb banda Sonora de Jazz!, vaja, que n’hi ha per tothom.

I on podrem sentir (amb l’oïda i amb el cor) aquest repertori de bona música? Doncs al Harlem Jazz Club, al Barts, al Luz de Gas, al Palau de la Música, a l’Auditori, al Conservatori del Liceu o al Gran Hotel Havana, per exemple. És un festival de música dels bons, dels que no et pots perdre, dels que vénen tant de gust quan llegeixes el programa i ja no et dic si a sobre, fas com jo, i li dónes al play a la llista que han publicat al spotify.

Voleu més noms? Buika, Children of the light, Diana Krall, Chick Corea, Neneh Cherry, Noa… Això és un “no parar” de qualitat I sentiment, que els amants de la música hem d’aprofitar ara que passa per aquí a prop.  Pots consultar a aquest enllaç la programació del Festival de Jazz de Barcelona.


Elia Tabuenca

Elia Tabuenca, filóloga hispánica y periodista digital especializada en cultura y viajes. Lleva más de 8 años dedicada al sector y es una apasionada del teatro, de la literatura, de la música y de los viajes por todo el mundo. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *