Voll Damm Festival Internacional de Jazz

Per Laia Ruiz

El jazz és un estil musical nascut a New Orleans a principis del segle XX que, inicialment, barrejava ritmes afroamericans amb els que les bandes tocaven pels carrers de la ciutat. Posteriorment s’hi van anar afegint instruments i es va anar fusionant amb molts més estils… El jazz improvitza i es transforma constantment. El primer virtuós que coneixem fou Louis Armstrong; qui no ha taral·lejat alguna vegada allò de “and I think to myself what a wonderful world”…

Com veieu és un estil amb molta historia… i molta ànima. I què?, doncs que el 47 Voll Damm Festival ens torna a apropar les meravelles del jazz aquesta tardor a Barcelona!

Com sempre, podem gaudir de l’experiència d’alguns dels GRANS, d’aquests que omplen l’escena de bona música però també de records i d’aires d’altres països, com ara Chucho Valdés. També ens porten aires frescos de compositors molt joves com Melissa Aldana i Giovanni Guidi. Entre els artistes que actuen en aquesta edició trobem noms guardonats per la Jazz Journalist Association, com els més destacats de l’any en el món del jazz; Cécile Lorin Salvant, Maria Schneider o Mark Halvorson en són una petita mostra.

A més a més, aquest festival de Barcelona per tal d’adaptar-se a moltes i diferents edats, sexes, races i religions, presenta un grapat d’activitats paral·leles: jam sessions, classes magistrals, degustacions gastronòmiques, matinées de Jazz en familia, vespres de cocktais & swing, … Fins i tot sessions especials de música i color a la Font Màgica de Montjuich amb banda Sonora de Jazz!, vaja, que n’hi ha per tothom.

I on podrem sentir (amb l’oïda i amb el cor) aquest repertori de bona música? Doncs al Harlem Jazz Club, al Barts, al Luz de Gas, al Palau de la Música, a l’Auditori, al Conservatori del Liceu o al Gran Hotel Havana, per exemple. És un festival de música dels bons, dels que no et pots perdre, dels que vénen tant de gust quan llegeixes el programa i ja no et dic si a sobre, fas com jo, i li dónes al play a la llista que han publicat al spotify.

Voleu més noms? Buika, Children of the light, Diana Krall, Chick Corea, Neneh Cherry, Noa… Això és un “no parar” de qualitat I sentiment, que els amants de la música hem d’aprofitar ara que passa per aquí a prop.  Pots consultar a aquest enllaç la programació del Festival de Jazz de Barcelona.


Elia Tabuenca

Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *