Torna el Festival Raval(s) amb cultura i espectacles gratis

Torna el Festival Raval(s) amb cultura i espectacles gratis

Del 9 al 12 de novembre, torna el Festival Raval(s)! Els carrers del Raval s’ompliran d’energia i diversitat en una nova edició d’aquesta festa cultural, que celebra la seva vint-i-una edició, arriba carregada de propostes artístiques i activitats gratuïtes que converteixen el barri en un mosaic de colors i sons. A Espectáculos BCN t’ho expliquem tot!

Eixos centrals del Festival Raval(s): Feminisme, antiracisme i canvi climàtic

El Festival Raval(s) d’aquest any es caracteritza per abordar temes crucials com el feminisme, l’antiracisme i el canvi climàtic. Aquests eixos centrals guien les diverses activitats programades, que inclouen actuacions musicals, tallers, diàlegs, itineraris, activitats esportives i intervencions artístiques, entre altres. Això converteix l’esdeveniment en un punt de trobada per a persones amb diverses inquietuds i passions.

Música emergent local

Una de les novetats d’aquest any és l’aposta pel talent emergent del barri. El Festival Raval(s) va obrir una convocatòria oberta per a formacions locals, i quatre grups van ser seleccionats per actuar a la Sala Paral·lel 62 el divendres 10 de novembre.

Barcelona Marching Band, Alquimistas, Sara Aldana i Koyam Project seran els encarregats d’omplir de música els carrers del Raval. A més, el festival tindrà l’honor de comptar amb la participació especial de JOKKOO en un DJ set que promet fer ballar a tothom.

El Festival Raval(s) no és només un esdeveniment artístic; és la culminació d’un gran procés comunitari que s’ha desenvolupat al llarg de l’any. Aquest procés involucra un centenar d’entitats, col·lectius, equipaments culturals, associacions, centres educatius, artistes i veïns del barri. Tots ells treballen junts amb l’objectiu de generar i construir una programació sociocultural i festiva que reflecteixi les moltes facetes d’un territori tan divers i dinàmic com el Raval.

Torna el Festival Raval(s) amb cultura i espectacles gratis

Divendres 10 de novembre

La jornada central d’aquesta edició tindrà lloc a la Sala Paral·lel 62 el divendres 10 de novembre. Alquimistas, Sara Aldana i Koyam Project, els tres grups seleccionats a través de la convocatòria, seran els protagonistes d’aquesta inoblidable nit. Acompanyats per la Barcelona Marching Band i el DJ set de JOKKOO, oferiran una experiència musical única per a tots els assistents.

Artistes que participen al Festival Raval(s)

  • Alquimistas: Aquest duo, format per Leo i Aína, va néixer al Raval l’agost de 2020. El 2021, van llançar el seu àlbum debut, ‘Foc i Terra’, una obra mestra de fusió musical amb el toc dels Autèntics Decadents i la influència de Manu Chao.
  • Sara Aldana: L’artista colombiana va iniciar la seva carrera musical a Ginebra i ha recorregut un camí ric en aprenentatge i expressió musical. La seva versatilitat com a cantant, compositora, arranjadora, guitarrista i saxofonista ha estat una peça clau de la seva evolució artística.
  • Koyam Project: Aquesta formació musical és un viatge sonor que combina ritmes llatins, africans, jazz i músiques del món. Amb set membres procedents de cinc països diferents, creen una música original i refrescant que captiva l’ànima.

Del 9 al 12 de novembre, el Raval serà l’epicentre de la cultura, l’activisme i la música local. El Festival Raval(s) 2023 promet ser una celebració única que demostra la diversitat i riquesa d’aquest apassionant barri de Barcelona.

Elia Tabuenca Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *