FiraTàrrega es presenta en format 2021

Nuestra opinión

Sota el lema d’ “Habitar l’espai”, les arts escèniques tornaran a apropiar-se dels carrers de Tàrrega amb la nova edició de Fira Tàrrega, que celebrarà enguany 40 anys de teatre al carrer del 9 al 12 de setembre. L’essència de la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega es mantindrà, però la pandèmia obliga a alguns canvis necessaris a tenir en compte.

Fira Tàrrega en format 2021

Tot i la presencialitat de l’edició d’aquest any, el context actual demana certes limitacions. Així doncs, la programació de carrer s’organitzarà en 4 espais delimitats, els quals es podran accedir només amb reserva prèvia i control d’aforament. Tres dels quatre espais, anomenats “Ciutats”, estaran també dividits per franges de matí/tarda/nit amb diversos espectacles a cadascuna. Tot i que no serà possible una programació oberta i lliure pels carrers de la ciutat, sí que s’habilitarà una gran instal·lació fixe de lliure concurrència i una projecció audiovisual commemorant els 40 anys de la Fira.

En tractar-se d’una edició extraordinària, és doncs necessari planificar els espectacles que es volen visitar i fer-ne reserva prèvia. Les entrades es poden comprar online a través de la web o bé a les taquilles de la fira, el punt de venda oficial, on es poden obtenir fins a 1 o 2 hores abans de l’inici de l’espectacle, a preus populars. L’entrada per a cada una de les franges horàries de cada Ciutat val 5 euros i permetrà accedir a entre 2 i 4 espectacles, a més del bar de l’espai.

La Zona d’acampada també ha rebut modificacions, i no es permetrà l’acampada amb tenda ni l’acampada lliure durant la Fira. Autocaravanes i furgonetes equipades podran accedir a l’espai comprant prèviament el tiquet a través de la web de la Fira – preu únic de 10 euros tots els dies.

Pel que fa a la Zona Off – espectacles no inclosos a la programació oficial que es feien pels carrers i places – serà traslladada al pati de l’Escola Maria Mercè Marçal.

Fira Tàrrega 2021: la programació

La programació d’aquesta edició extraordinària de la FiraTàrrega 2021 compta amb 57 propostes artístiques que es poden dividir segons el seu format. Destaca així l’espai La Paraula com a novetat d’enguany, a la plaça dels Comediants, el qual agrupa diferents espectacles construïts al voltant de la paraula en tots els sentits, com ara a través de la ràdio, la música o la poesia. Aquests inclouen Ana Polo i Oye Sherman, Barba Corsini, Ikram Bouloum, Laura LaMontagne & PicoAmperio, i Cuartito de Poesía.

Sota el nou format adaptat trobem també els habituals espectacles de carrer (en els 4 grans espais), amb propostes com les d’Àngel Duran (Papillon), el Centre de Titelles de Lleida (Kujira, la balena itinerant pel públic més menut), la Cia. Maduixa (Migrare, espectacle sobre xanques), la Cia. Moveo (Echoes), Emilia Gargot (Container, sobre l’odi a les xarxes socials), Hermanas Picohueso (P-Acte Idiota), el clown de la Industrial Teatrera (Herència), Los Galindos (Mort de riure, peça amb tres pallassos), o Sandal Productions (Animalia Inc., per a tots els públics).

Pel que fa al tipus de peces anomenades “experiencials”, que requereixen un públic actiu, FiraTàrrega 2021 presentarà de forma inèdita la nova proposta d’Indi Gest, Guia bàsica del vianant temporal, un espectacle transmèdia que requereix la interacció amb el mòbil, a més d’acollir també peces com [The Frame] d’Eléctrico 28, o Alter de Kamchàtka, sobre les migracions humanes.

Els espectacles de sala proposen peces com Desdèmona d’Alba Sarraute & Les Ofèlies (Otel·lo amb visió femenina), Nuye de la Companyia de Circ “eia”, Glòria Ribera amb Parné, Guillem Albà amb Jaleiu, el debut de Juana Dolores amb *massa diva per a un moviment assembleari*, els gallecs Matarile amb El diablo en la playa, o el Col·lectiu Que no salga de aquí amb Hermafrodites a cavall o La rebel·lió del desig, entre d’altres.

Finalment, també es podran trobar exposicions que conviden al públic a interactuar en l’apartat d’instal·lacions, com és l’Espai reservat de Rawscenography, El laberinto del cuco d’Itinerania, o Secrets de Tombs Creatius.

Per a més informació sobre els espectacles esmentats, i molts més, consulta el programa oficial a la pàgina web de FiraTàrrega.


Erola Puigsech

Llicenciada en Llengües i literatures Modernes (francès i alemany), he viscut i estudiat per tot Europa des d’Oxford fins a Múnic, Montpeller o Berlín, però Barcelona segueix robant-me el cor cada vegada. M’apassiona tot el que sigui la cultura i les arts, tant literatura com música, teatre o arts plàstiques.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *