Gala inaugural del 18è Festival Internacional de Pallassos de Cornellà

El Festival Internacional de Pallassos de Cornellà d’enguany va oferir una Gala inaugural del 18è festival amb humor, tendresa i força.

Només arribar a la carpa de circ muntada a la Plaça Catalunya de Cornellà es podia veure a l’entrada del recinte els artistes que després veuries a la pista, animant a la gent. Una gran benvinguda i tot de cares somrients a ritme de swing amb la banda sevillana Lapso Produccions en directe!

Una vegada el públic ja estava a les seves butaques i de forma exquisida i preciosa, Borja Ytuquepintas feia a través del dibuix sobre sorra (reflectit a la pantalla gran) amb un acompanyament musical, la introducció a la gala, al memorial i al lliurament del “Nas d’or”  2018.

Celebració i memorial del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà

La gala va ser una trobada plena de motius per celebrar o recordar, entre ells el Memorial al gran pallasso Charlie Rivel de la mà de Claret Clown, a qui se li va lliurar el premi al reconeixement professional amb el “Nas d’or 2018” per la renovació del llenguatge del  pallasso clàssic al llarg de més de 40 anys de trajectòria. I el record de Francisco Nieto Prats “Kiko”, pallasso i músic estimat aquí i arreu amb una llarga trajectòria professional.

Números i artistes

La gala va estar dirigida i conduïda per primera vegada per una pallassa, Jimena Cavalletti (Metxa), una artista amb moltes tables, molta energia i molta força que no va deixar a ningú indiferent. L’espectacle va comptar amb la participació d’artistes vinguts internacionals com: Nezda- mes et Nezsieurs –França–, Claret Clown–Catalunya–, Fanny Giraud –França–, Gro-mic –Bèlgica–, Die Maiers –Alemanya–, Joe de Paul –Canadà–, i Tim Tyler –Austràlia.

Els números es van anar succeint amb força acollida del públic, alguns artistes i gags van ser molt originals i nous, i altres un xic massa utilitzats (com ara el clàssic gag de caure dels llocs, el gag del micròfon o un altre aparell que no funciona, el de les bufetades, el de les salutacions repetides per mimètica, etcètera). Però sabem que com tot, va a gustos,; així que hi va haver una mica de tot i per tothom.

I per acabar..

El ritme general va ser lent, fent que la gala durés gairebé una hora més del que estava previst. No obstant, el públic va entrar content i va sortir feliç i relaxat, i això és el millor que pot passar!


Julia Faneca

oy una apasionada de las Artes Escénicas desde que nací, debido a que mi padre es actor. He tenido el privilegio de estar entre bambalinas y de público desde bien pequeña. Además, me han hecho descubrir la fuerza que tienen como herramienta para transformar la sociedad en un mundo mejor, su fuerza artística y creativa, y su grandeza para crear espíritu crítico y para educar en mayúsculas. Todo esto me hizo profesionalizarme en Arte Dramático, Comedia Musical y Danza.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *