Cia. Pepa Plana, Ino Kollektiv i Slow Olou, entre les guanyadores dels X Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya

Nuestra opinión

La revista Zirkòlika ha celebrat, un any mes, els Premis Zirkòlika del Circ de Catalunya, però aquest any emmarcat en una edició especial pel seu desè aniversari.

Aquesta edició s’han donat 10 guardons a la carpa del Circ Històric Raluy, espai de festa de la Nit del Circ. La celebració ha consistit en un espectacle amb música en directe on diferents artistes han fet una mostra del seu art. Hi ha estat Marta Finazzi, el Fakir Testa, Francesco Caspani, Andrea Sperotto, El Senyor de les Baldufes i fins i tot s’hi ha pogut veure una Hop Battle (batalla entre hiphoperos englobada dins el Festival Hop).

Resum de la gala dels X Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya

Una vegada dins la carpa,  Tortell Poltrona (Jaume Mateu) ha presentat el lliurament dels premis. El conegut pallasso ha llegit 10 textos i poemes al voltant del circ escrits per Joan Salvat-Papasseit, Joan Brossa i el pallasso Grock, entre molts d’altres.

L’espectacle de pallasses Veus que no veus, de Cia. Pepa Plana, ha estat un dels guanyadors de la X edició dels Premis Zirkòlika de Circ. Protagonitzat per la pallassa  Pepa Plana i l’actriu Noël Olivé, el muntatge recupera les clàssiques entrades dels pallassos de pista però amb una mirada femenina i feminista.

També un altre espectacle protagonitzat només per dones, Ino, de Ino Kollektiv, s’ha emportat el premi al millor espectacle de circ de carrer per la força de les seves acrobàcies, el seu gran treball col·lectiu i també per trencar els estereotips de gènere. D’altra banda, el premi de votació popular ha sigut per l’espectacle Escargots, de Slow Olou (Toti Toronell i Pere Hosta), que també ha rebut el premi especial del jurat per la compenetració de la parella i per crear un univers absurd i saber portar-lo també a les xarxes socials.

La resta de guanyadors dels X Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya han recaigut en el muntatge Vekante del Circ-Teatre Rosa Raluy (millor espectacle de circ de carpa), els equilibris sobre taulons de Ovvio, de Kolektiv Lapso Cirk (millor espectacle de circ de sala), Carpa Revolució (millor iniciativa per a la projecció del circ), Nom Provisional (millor companyia emergent), Circ Perillós (millor trajectòria) i Maiol Pruna i Francesco Germini (millor número de circ).

Per molts anys més de circ i dels seus premis a Catalunya!

Julia Faneca

oy una apasionada de las Artes Escénicas desde que nací, debido a que mi padre es actor. He tenido el privilegio de estar entre bambalinas y de público desde bien pequeña. Además, me han hecho descubrir la fuerza que tienen como herramienta para transformar la sociedad en un mundo mejor, su fuerza artística y creativa, y su grandeza para crear espíritu crítico y para educar en mayúsculas. Todo esto me hizo profesionalizarme en Arte Dramático, Comedia Musical y Danza.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *