Ganes d’Udolar – Teatre Nacional de Catalunya

Nuestra opinión

Ganes d’Udolar és una obra de teatre especialment indicada per a professors de qualsevol disciplina artística i, sobretot, per als que es dediquen a les arts escèniques i la poesia oral. Als futurs actors i poetes que vulguin recitar en públic també els pot interessar, perquè analitza molt bé el procés de passar del text escrit a la paraula. I, de pas, descriu amb força humor el complex món de l’ensenyament de la creativitat.

Els dos personatges principals, en Giralt i en Salgado, són dos professors d’una escola d’art dramàtic que reflexionen sobre els mètodes didàctics i ho fan a través d’un cas pràctic, un projecte final de carrera que té com a referent el text Hipatia, del poeta gallec Alfonso Pexegueiro. Fan servir també textos de Narcís Comadira.

ganes udolar tnc

Comencen amb una brillant explicació sobre la diferència entre la bellesa i la sublimitat descrita pel filòsof Immanuel Kant i, a partir d’aquí, col·laboren -i discuteixen- per a ajudar als que tenen la intenció de ser artistes. Sense que te n’adonis, t’injecten un munt de frases útils de professors i filòsofs relacionats amb l’art de dir poemes, amb el teatre en general i també, és clar, amb l’art d’ensenyar art.

  • Text: Pexegueiro / Comadira / Salgado
  • Direcció: Dani Salgado
  • Intèrprets: Joan Giralt i Dani Salgado

Elia Tabuenca

Elia Tabuenca, filóloga hispánica y periodista digital especializada en cultura y viajes. Lleva más de 8 años dedicada al sector y es una apasionada del teatro, de la literatura, de la música y de los viajes por todo el mundo. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *