Ganes d’Udolar – Teatre Nacional de Catalunya

Ganes d’Udolar és una obra de teatre especialment indicada per a professors de qualsevol disciplina artística i, sobretot, per als que es dediquen a les arts escèniques i la poesia oral. Als futurs actors i poetes que vulguin recitar en públic també els pot interessar, perquè analitza molt bé el procés de passar del text escrit a la paraula. I, de pas, descriu amb força humor el complex món de l’ensenyament de la creativitat.

Els dos personatges principals, en Giralt i en Salgado, són dos professors d’una escola d’art dramàtic que reflexionen sobre els mètodes didàctics i ho fan a través d’un cas pràctic, un projecte final de carrera que té com a referent el text Hipatia, del poeta gallec Alfonso Pexegueiro. Fan servir també textos de Narcís Comadira.

ganes udolar tnc

Comencen amb una brillant explicació sobre la diferència entre la bellesa i la sublimitat descrita pel filòsof Immanuel Kant i, a partir d’aquí, col·laboren -i discuteixen- per a ajudar als que tenen la intenció de ser artistes. Sense que te n’adonis, t’injecten un munt de frases útils de professors i filòsofs relacionats amb l’art de dir poemes, amb el teatre en general i també, és clar, amb l’art d’ensenyar art.

  • Text: Pexegueiro / Comadira / Salgado
  • Direcció: Dani Salgado
  • Intèrprets: Joan Giralt i Dani Salgado

Resdacción de EspectáculosBCN

Somos una web de referencia cultural en Barcelona. Desde hace 10 años que nos juntamos un grupo de barcelonesas con ganas de compartir nuestra pasión por el teatro, por la música, por la literatura y por los planes más importantes de nuestra ciudad.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *