Valoració: 10 sobre 10
El Projecte Ingenu celebra el seu cinquè aniversari. I ha decidit fer-ho amb tres Shakespeare. El primer, de traca: Hamlet, recuperant un muntatge que ja s’havia vist a la Sala Atrium.
En aquesta nova posada en escena, ha canviat l’escenografia (una llàstima, perquè l’escenografia que es va fer a la Sala Atrium era una meravella.) L’espai és diferent i els actors es mouen amb més amplitud i això fa que no trobem a faltar el que hi havia al 1995.
«Pot la bellesa, mon senyor, tenir millor comerç que amb la decència?»
Projecte Ingenu presenta Hamlet al Teatre Akadèmia
Els de Projecte Ingenu no fan concessions: el text de Hamlet és el que és i l’adaptació en conserva la seva potència, els diàlegs, el vocabulari, la teatralitat. Tot i això, és un muntatge àgil que ens fa entrar de seguida en el seu llenguatge i seguir les rèpliques amb molt d’interès.
La barreja de teatre en viu, projecció d’imatges i gravacions en directe és gairebé una marca de la casa. Shakespeare fa que Hamlet escrigui un diari… avui, en Hamlet, fa vídeos per al Youtube. I els fantasmes, són efectes especials.
Bones interpretacions a Hamlet del Teatre Akadèmia
Tots els intèrprets estan magnífics en els seus papers: Rosa Serra (Hamlet), Jordi Ciurana (Laertes / Horaci), Toni Guillemat (Poloni), Cristina López (Ofèlia ), Neus Pàmies (Gertrudis) i Xavier Torra (Claudi).
Tots. Sense excepció. Tots li donen als seus personatges la gravetat d’un Shakespeare clàssic i amb molt de pes… i alhora, li donen un aire modern i ple de frescor que ens el fa molt proper.
«Hom pot pescar amb u cuc que ha menjat rei, i menjar peix alimentat per aquell cuc.»
Hi ha un molt bon treball d’il·luminació per adaptar el muntatge al nou espai. I l’aigua continua tenint un ús molt encertat. El bateig per aigua també és la mort. La direcció de Marc Chornet sembla que té cops amagats a cada escena.
Un muntatge que ha millorat i es mostra més professional
Hamlet, al Teatre Akademia, és un muntatge de la companyia Projecte Ingenu que, com el bon vi, ha millorat amb la maduració i els anys.
Aquest Hamlet, del Projecte Ingenu, és un muntatge perfecte per apropar la gent jove al teatre i que perdi la por als clàssics. Cada escena és una perla, però l’escena de l’enterramorts és per posar-se dempeus i aplaudir.
«Qui basteix més fort que el mestre de cases,que el fuster ique elmestre d’aixa?»
Us podríem explicar l’argument… segur que tothom coneix el famós monòleg “ser o no ser…” però Hamlet és molt més: ens parla del poder, de l’ambició, de la manipulació, de l’amistat, de l’amor…
No us quedeu només amb una petita part d’un text tan gran. Aneu al Teatre Akademia a veure el muntatge del Projecte Ingenu. El seu Hamlet us sorprendrà i us deixarà amb un molt bon regust.