Homes foscos

Crítica de Janna Ayesa

Nota: 8 sobre 10

El Círcol Maldà acull aquests dies al seu teatre “Homes Foscos” un dels nous musicals a Barcelona

“Homes Foscos” és un musical de creació de petit format (amb només dos actors i un pianista) i d’intriga. Amb música de Clara Peya i direcció de David Pintó, aquest espectacle de Barcelona és un thriller musical ambientat als anys 40 i basat en un text de Patricia Highsmith que explica la història de dos homes que es troben en un dia de pluja i comencen una relació amorosa.

A partir d’aquí descobrirem com aquesta relació farà que canviïn per sempre. Una sala petita com el Círcol Malda és un lloc perfecte per aquest espectacle de Barcelona ja que compta amb un escenari molt acollidor i original per obres i musicals de petit format.

Amb un argument força intrigant i una música misteriosa, comença aquest viatge a través de les relacions d’aquests dos personatges. Homes Foscos fa una reflexió sobre les relacions humanes, les relacions amoroses entre les persones, el poder, la part fosca, l’obsessió, la mentida i la dependència emocional que creen tots aquests víncles en els humans.

La posada en escena d’aquest musical de Barcelona és precisa i poc carregada. Una taula, una màquina d’escriure i alguns utensilis més per a donar a entendre que el nostre personatge és un escriptor i que es troba a casa seva. Un punt molt a favor, ja que el fet de no carregar l’escena amb massa atrezzo i només amb el necessari, és molt bo ja que ajuda a l’espectador a entrar dins la història únicament amb el que es necessari i imprescindible. A més, també hi és molt present el moviment corporal alhora d’expressar sentiments, cosa que li dóna un toc molt especial.
Pel que fa a la il·luminació, també cal dir que s’ha trobat un punt molt interessant entre la llum i les ombres que es produeixen en les diferents escenes.

Els actors de l’obra (Ruben Yuste i Marc Vilavella) interpreten amb molta passió els seus personatges cuidant sempre el més petit detall. Dues veus que passen per molts sentiments diferents i que emocionen d’escoltar-les. Aquestes, són acompanyades amb l’apassionada música que toca amb molt talent el pianista de l’espectacle: (Andreu Gallén).

Homes foscos és un musical molt recomanable d’anar a veure i on es crea i es respira una tensió molt intensa que no deixa indiferent a ningú.

Elia Tabuenca

Filóloga hispánica y periodista digital. Apasionada del mundo del teatro y fundadora de espectáculosBCN y la productora teatral Laberinto Producciones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *