IndiFest 2023: un festival de cinema indígena a Barcelona

IndiFest 2023: un festival de cinema indígena a Barcelona

El Festival de Cinema Indígena de Barcelona, conegut com l’IndiFest, s’aproxima a la seva XVI edició amb un enfocament decidit en les qüestions més crítiques del nostre temps: l’emergència climàtica, la diversitat ancestral LGTBIQ+ i la lluita incansable dels pobles indígenes contra el colonialisme.

De l’11 al 22 d’octubre, aquest festival omplirà els Cinemes Girona i altres espais a Barcelona i Catalunya amb una variada selecció de pel·lícules i esdeveniments que ens convidaran a reflexionar, debatre i connectar amb les realitats més urgents del món actual. T’ho expliquem a Espectáculos BCN!

L’IndiFest Barcelona començarà l’11 d’octubre als cinemes Girona

L’IndiFest 2023 obrirà les portes l’11 d’octubre amb la projecció del documental «We are Guardians,» dirigit per Edivan Guajajara, Chelsea Greene i Rob Grobman. Aquesta obra impactant planteja una qüestió essencial: quins són els motius econòmics que estan darrere de la desforestació, l’extractivisme i la destrucció mediambiental a gran escala?

A través d’imatges impressionants i narratives poderoses, la pel·lícula posa de manifest la lluita valenta dels pobles indígenes contra la corrupció i la política partidista que permeten aquestes pràctiques destructives.

Un festival compromès amb la sostenibilitat

En un moment en què la crisi climàtica és més evident que mai, l’IndiFest fa un pas ferm cap a la sostenibilitat. El festival busca ser un model de compromís mediambiental, minimitzant el seu impacte i promovent pràctiques ecoamigables. Aquesta iniciativa ressona amb les temàtiques tractades en moltes de les pel·lícules seleccionades, que exploren les conseqüències devastadores del canvi climàtic i la necessitat urgent d’actuar. Si ets cultureta, no et perdis la nostra cartellera teatre Barcelona.

Diversitat i inclusió

Una de les característiques més notables d’aquesta edició de l’IndiFest és la seva atenció a la diversitat ancestral LGTBIQ+. Les històries i les veus d’aquesta comunitat, sovint marginada, es destaquen en una sèrie de projeccions i esdeveniments especials que celebren la riquesa de les identitats de gènere i sexualitat dins dels pobles indígenes.

L’IndiFest no només és una oportunitat per gaudir del millor cinema indígena, sinó també una plataforma per connectar amb les qüestions més importants del nostre temps. A través de projeccions, xerrades i altres esdeveniments, els assistents podran aprofundir en la comprensió de les realitats que enfronten els pobles indígenes i les seves lluites per a un futur sostenible i just.

IndiFest 2032: un festival de cinema indígena a Barcelona

IndiFest 2023: Programació completa

La programació completa de l’IndiFest 2023 es presentarà a la Filmoteca de Catalunya el 3 d’octubre, en un acte que inclourà la projecció del documental «La Pantalla Andina» de Carmina Balaguer. Aquesta obra narra l’arribada del cinema a les zones més aïllades dels Andes jujeños, al nord d’Argentina, i destaca el poder unificador de la cultura cinematogràfica.

També es podran veure els curts «Non Niibo Koiranti» i «Ikú + Xatsikayari,» dues creacions participatives que reflecteixen les realitats diverses experimentades pels joves indígenes en les seves comunitats. Consulta aquí la programació completa.

L’IndiFest 2023 promet ser una experiència cinematogràfica i cultural única, centrada en temes crucials i amb un compromís fort amb la justícia mediambiental i la inclusió.

Elia Tabuenca Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *