Crítica: Invasió Subtil i Altres Contes – Teatre Eolia

Nota: 6, 5 sobre 10

El Teatre Eòlia ha presentat una adaptació d’uns contes de Pere Calders, començant per la Invasió Subtil… una invasió que es va allargant i va apareixent en els altres contes, com un element que enllaça totes les històries, històries que són independents les unes de les altres i que aconsegueixen que la rutina i la quotidianeïtat poden veure’s afectades per la màgia, la imaginació, la sorpresa.

Meritxell Termes, Joan Codina i Nico Bassó interpreten amb solvència tots els contes: Invasió Subtil, L’alielígena, L’Arca de Noé, No s’admenten corones, El testament de La Hiena, Filomena Ustrell, Tot esperit, Vinc per donar fe… i rematen el muntatge amb un Grapat de Contes Brevíssims.

Dues taules, dues cadires i uns quants elements de vestuari i d’atrezzo ajuden a explicar cada conte al públic. Els tres intèrprets ens parlen a nosaltres, directament. Tot i estar immersos en la història, en tot moment ens miren a nosaltres, al públic. Nosaltres som els receptors de les històries.

Invasió Subtil i Altres Contes és un muntatge que té molt de ritme, però que comença amb molta lentitud, com si al muntatge li faltés una bona empenta per engegar… però de seguida agafa ritme i acaba amb un final picat rapidíssim que tanca l’espectacle amb molta gràcia.

El Teatre Eòlia ha portat en Pere Calders a escena. Només un tast. I amb aquest muntatge hem comprovat que Pere Calders és un autor que hauríem de veure més en els nostres escenaris.

 

Nicolas Larruy

El teatre m’agrada des de què tinc memòria. De ben petita ja anava a veure el Cicle de Teatre per a Nens i Nenes de Cavall Fort, al Romea… i ja no he deixat de gaudir del teatre. Per a mi, el teatre és salut, és felicitat… és vida! Actualment, a més de col·laborar a Espectáculos BCN, i de dedicar temps al teatre amateur, faig de jurat a la Mostra de Teatre del Raval i al Concurs de Teatre del Foment Martinenc; també col·laboro a Ràdio Montornés.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.