La Sala Beckett engega un cicle dedicat a Josep M. Miró

La Sala Beckett engega un cicle dedicat a Josep M. Miró

La Beckett dedica cicles a autors contemporanis internacionals… i aquest cop no ha hagut d’anar gaire lluny, perquè a casa hi ha trobat en Josep M. Miró, que ha col·laborat sovint amb la Beckett i que sent que aquesta sala és una mica seva, també…

Dues obres de teatre de Josep M. Miró a la Beckett

Al gener, hi estrena Olvidémonos de ser turistas, la primera obra que escriu directament en castellà, amb la col·laboració de Gabriela Izcovich, a qui va demanar assessorament i ajuda per evitar caure en tòpics i paisatges massa visitats. Un viatge amb una escenografia minsa, on la fotografia hi té una part molt important. Una road movie al teatre. Una col·laboració amb el Teatro Español i amb actors argentins. Una barreja de maneres de fer que també es veurà reflectida a l’escenari.

Al febrer es reposarà Nerium Park, una obra que va estar poc temps en els escenaris de la ciutat, però que ha voltat per tot el món, amb molt d’èxit. Una obra amb la que tots tenim ganes de retrobar-nos. Una urbanització nova, una parella jove. Un paisatge ple de baladres, plantes ornamentals altament tòxiques. Un món on res no és el que havia de ser.

Activitats paral·leles del cicle

Per arrodonir el cicle, el dia 31 de gener, després de la funció “Olvidémonos de ser turistas”, hi haurà un col·loqui “La prestatgeria de la Beckett”, conjuntament amb tres clubs de lectura del Poblenou. I el dia 22 de febrer, el col·loqui serà després de la funció de “Nerium Park”.

El dia 2 de febrer, Laurent Gallardo, traductor al francès de l’obra de Josep Miró, farà una xerrada sobre el teatre de Josep M. Miró. El dia 8 de febrer, una xerrada entre Xavier Albertí i Josep M. Miró “Teatre i vida”, que promet tenir molt de suc…

Lectures dramatitzades, també dins d’aquest cicle a la Beckett

El cicle s’arrodoneix amb dues lectures dramatitzades que, a petició de la Sala Beckett, va haver de triar en Josep M. Miró. I ha triat dues lectures que són d’autors oposats: “Desig”, de Josep M. Benet i Jornet, un autor consagrat i més que conegut i reconegut; i “La benvinguda”, de Marc Guevara, un autor que en Josep M. Miró va conèixer en un dels tallers d’escriptura que va donar a la Beckett. Les dues lectures comptaran amb un col·loqui posterior.

A “Desig” hi haurà en Sergi Belbel, en Xavier Albertí, en Jordi Prat i Coll i en Josep M. Miró. El col·loqui corresponent a “La Benvinguda” comptarà amb la presència de Toni Casares, Marc Guevara i Josep M. Miró.

Un cicle per conèixer més un autor que, encara que sigui ja molt conegut, sempre ens pots sorprendre.

Nicolas Larruy

El teatre m’agrada des de què tinc memòria. De ben petita ja anava a veure el Cicle de Teatre per a Nens i Nenes de Cavall Fort, al Romea… i ja no he deixat de gaudir del teatre. Per a mi, el teatre és salut, és felicitat… és vida! Actualment, a més de col·laborar a Espectáculos BCN, i de dedicar temps al teatre amateur, faig de jurat a la Mostra de Teatre del Raval i al Concurs de Teatre del Foment Martinenc; també col·laboro a Ràdio Montornés. El meu Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *