Teatre per adolescents al Teatre Jove Regina

Nuestra opinión

El Jove Teatre Regina ja porta 30 anys fent programació per a nens i adolescents. Una empresa arriscada en un país on sembla que el teatre per a joves desapareix. Trobem teatre per a infants, trobem teatre per a adults… però la franja més jove, els adolescents, no tenien un teatre fet per a ells expressament. El Jove Teatre Regina s’hi ha dedicat amb empenta i molt d’esforç i ha aconseguit estar 30 anys programant teatre per als infants, però també per a aquella edat que queda entre els més petits i els adults. Una edat difícil d’acontentar i d’atraure als teatres.

Sota la direcció de Mariona Campos, hereva en tots els aspectes de la Maria Agustina Solé, que fins ara dirigia el Jove Teatre Regina, aquesta temporada es podria dir que es llancen al buit, i ofereixen una programació pensada i dissenyada especialment per a adolescents. Una programació de qualitat, amb espectacles ben diferents, pensats específicament per a un públic que ha deixar de ser una criatura però que encara no és una persona adulta.

El Jove Teatre Regina ha creat una programació per atraure el jovent al teatre, una programació que educarà els joves perquè, quan deixin enrere aquest teatre, vagin a omplir les platees dels altres teatres de Barcelona. Una tasca que tots hem d’aplaudir.

La primera obra que presenten és un muntatge col·lectiu. Paràsits. Basada en la història real d’un grup de joves que s’auto anomenaven els Pirates d’Edelweiss. Un grup que es va dedicar a fer oposició al règim nazi a la ciutat de Colònia. Alguns dels seus membres ho van pagar amb la vida. Han convertit la història en un musical que parla dels valors, de l’amistat, de la joventut que no se sent bé en la societat en la que viu, de la joventut que lluita per un futur millor. En aquest moment històric del país, és una obra que caldrà veure. Els joves que avui lluiten pels seus ideals veuran que, abans que ells, ja hi ha hagut joves que també ho van fer. Que ells són el motor de la societat.

Al gener es reposarà el musical Ningú no et va dir que fos fàcil. Un musical ben fet que ens parla de les relacions entre els joves, entre ells i el món que els envolta, dels seus dubtes, de les seves il·lusions… una historia que no té final. Perquè, a la vida, les coses no tenen un punt i final, ens passen, les vivim, algunes les continuem, altres les deixem de banda… però tot flueix. Un èxit del Jove Teatre Regina que torna per parlar als adolescents de tu a tu, sense jutjar-los, sense paternalismes, sense consells. Cadascú n’ha de treure les seves pròpies conclusions.

Provinent de la Mostra d’Igualada, i només per dos dies, es presenta Denarius. Un muntatge que parla d’economia, dels diners, d’una forma amena i entretinguda, posant molt d’humor en un tema, els diners, que sembla que no fa gens de gràcia. Un espectacle que presenta els diners en diferentes situacions realistes, que no sempre seran agradables, però que sempre tindran un toc d’humor per veure-ho tot des d’una altra perspectiva.

Al març es presenta La Rebel·lió, una adaptació de La Rebel·lió a la Granja, de Georges Orwell. Un muntatge que també serà ben actual. “Tots som iguals… però alguns són més iguals que altres”. Georges Orwell va clavar la seva visió de la manipulació dels ideals més purs, que acaben reconvertits en feixisme. Una obra que parla de revolucions per aconseguir un món millor per a tots, de cooperació, de drets i de deures… volem formar part del canvi o mirar-nos-ho des de la barrera?

Els dies 21 i 22 d’abril es presentarà Top Teen en concert, la formació que va participar al càsting d’Oh Happy Day, de TV3.

En resum, el Jove Teatre Regina està fent una tasca educadora en el gust pel teatre que s’ha de potenciar i promocionar.

Entre el teatre per a nens i el teatre per a adults hi ha hagut sempre un buit que semblava difícil d’omplir. Un buit que feia que molta gent s’oblidés del teatre i que se n’allunyés definitivament. El Jove Teatre Regina omple aquest buit. I ho fa molt bé, amb una programació molt pensada, amb companyies joves, amb projectes molt interessants i de qualitat. El Jove Teatre Regina és una rara avis excepcional que cal admirar i aplaudir: aconsegueix el que semblava impossible, que els adolescents vagin al teatre… i que els agradi!!!

Consulta aquí la programació teatral per a adolescents del Regina

Nicolas Larruy

El teatre m’agrada des de què tinc memòria. De ben petita ja anava a veure el Cicle de Teatre per a Nens i Nenes de Cavall Fort, al Romea… i ja no he deixat de gaudir del teatre. Per a mi, el teatre és salut, és felicitat… és vida! Actualment, a més de col·laborar a Espectáculos BCN, i de dedicar temps al teatre amateur, faig de jurat a la Mostra de Teatre del Raval i al Concurs de Teatre del Foment Martinenc; també col·laboro a Ràdio Montornés. El meu Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *