L’Alternativa Festival de Cinema Independent de Barcelona celebra 30 anys

L'Alternativa Festival de Cinema Independent de Barcelona celebra 30 anys

L’Alternativa Festival de Cinema Independent de Barcelona està de celebració, ja que enguany commemora els seus 30 anys d’impulsar un cinema independent compromès amb la llibertat creativa i la realitat del món contemporani. Aquest festival emblemàtic ha estat un referent durant dues dècades i mitja, i en l’ocasió del seu aniversari, promet oferir una experiència única per als amants del cinema. A Espectáculos BCN t’ho expliquem tot!

L’Alternativa Festival, un espai de trobada i aprenentatge col·lectiu

L’Alternativa Festival ha mantingut la seva essència des de la seva primera edició, prioritzant ser un lloc de trobada per a cineastes i amants del cinema, on la celebració i l’intercanvi cultural han estat sempre al centre de l’esdeveniment. Això ha estat possible gràcies a l’aportació de l’equip del festival, les institucions, les entitats i la premsa, que han donat suport a aquesta iniciativa excepcional.

Dates i llocs

La 30a edició de L’Alternativa tindrà lloc del 10 al 19 de novembre i es distribuirà en diversos espais de la ciutat de Barcelona. El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) seguirà sent la seu central del festival, juntament amb altres llocs emblemàtics com la Filmoteca de Catalunya, el Museu d’Art Contemporani MACBA de Barcelona, els cinemes Maldà i Zumzeig, i l’escola ECIB. A més, part de la programació estarà disponible en línia a través de Filmin del 15 al 28 de gener de 2024, per a aquells que no puguin assistir en persona.

Programa de L’Alternativa Festival: ric i divers

L’Alternativa Festival continua apostant per una programació amb caràcter i veu pròpia. A la competició, es presentaran 17 llargmetratges i 30 curtmetratges, tots ells mostrant perspectives independents diverses.

A la Secció Oficial Llargmetatges Internacionals de l’Alternativa, hi ha 10 llargmetratges destacats, incloent tres estrenes a Espanya: «Il pleut dans la maison» de Paloma Sermon-Daï, «Up the River with Acid» de Harald Hutter i «O estranho» de Flora Dias i Juruna Mallon. També es projectaran altres produccions com «Between Revolutions» de Vlad Petri, «Here» de Bas Devos, «A morte de uma cidade» de João Rosas i moltes més. Aquí et deixem tota la programació del festi de cine.

Talent nacional

La secció Oficial Nacional destaca les creacions més recents de cineastes espanyols, amb pel·lícules de directors com Lois Patiño, Oskar Alegria, Colectivo Negu, Laura García Pérez, Isabel Herguera, Alberto Martín Menacho, David Pantaleón i Jose Víctor Fuentes.

Destacats i retrospectives

La pel·lícula inaugural de l’Alternativa 2023 serà «Fallen Leaves» d’Aki Kaurismäki, guanyadora del premi FIPRESCI a la Millor Pel·lícula de l’Any. També s’ofereix una retrospectiva de la filmografia de Tatiana Huezo en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya, un Satèl·lit de Clara Roquet i un focus de l’artista sonor Félix Blume.

Sessions Especials

En les Sessions Especials, es podran veure pel·lícules com «La Chimera» d’Alice Rohrwacher, guardonada a la Seminci, i el darrer documental de Nicolas Philibert, «Sur l’Adamant», acompanyat d’una masterclass de l’autor. També es presentaran altres films com «It Must Be Heaven» d’Elia Suleiman, a col·laboració amb la Mostra de Cinema Àrab, i les primeres projeccions a Catalunya de «La imatge permanent» de Laura Ferrés, «Remember My Name» d’Elena Molina i «And the King Said, What a Fantastic Machine» d’Axel Danielson i Maximilien Van Aertryck.

Presències destacades a L’Alternativa Festival 2023

A l’esdeveniment, hi haurà la presència de destacats cineastes i directors com Tatiana Huezo, Nicolas Philibert, Laura Ferrés, Elena Molina, Joao Rosas, Christian Einshøj, Paloma Sermon-Daï, Harald Hutter, Alberto Martín Menacho, Laura García Pérez, Oskar Alegria, Colectivo Negu, David Pantaleón i Jose Víctor Fuentes.

L’Alternativa Festival de Cinema Independent de Barcelona promet oferir una experiència inoblidable en la seva 30a edició, amb una programació rica i diversa que celebra la creativitat, la diversitat i la independència en el món del cinema. Un esdeveniment que cap amant del cinema pot perdre’s.

Elia Tabuenca Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *