Crítica: La Tendresa – Teatre Poliorama. Tinc un pla!

Crítica: La Tendresa - Teatre Poliorama. Tinc un pla!

Al Poliorama hi podeu veure La Tendresa, un text d’Alfredo Sanzol, coproduït per Dagoll Dagom i T de Teatre. Un muntatge que va tenir un èxit aclaparador a Madrid i que el tindrà aquí. Perquè s’ho val.

La Tendresa aconsegueix barrejar coses tan variades com Shakespeare i les aventures més extraordinàries, gairebé de còmic. El text, que beu directament dels textos de Shakespeare, es barreja amb personatges que, a estones, tenen un aire de personatges de tebeo. El que podria ser una barreja indigesta, és un producte molt ben acabat que, amb una direcció ferma i uns intèrprets entregats, fa que en cap moment vagi a la deriva ni naufragui, com l’Armada Invencible.

«Per a  mi, 3 000 homes no paguen el preu d’una de les teves pestanyes!»

La Tendresa, una obra repleta de comèdia i naturalitat

Un muntatge amb interpretacions acurades que estan al límit de la sobreinterpratació i la exageració desfermada… però que mai no traspassen aquesta línia. Es mouen entre la comicitat i el dramatisme i fan versemblant el que és més inversemblant, sense que res no ens faci mal als ulls.

La història, plena de fantasia, no se’ns fa gens estranya i tot sembla que sigui el més natural del món. Aquesta naturalitat s’aconsegueix amb un text molt ben escrit, una bona direcció i uns actors i actrius que juguen damunt de l’escenari amb el text, l’escenografia, amb nosaltres… i amb la imaginació.

Laura Aubert, Elisabet Casanovas, Javier Beltrán, Marta Pérez, Jordi Rico y Ferran Vilajosana van rebre molts aplaudiments… i és que se’ls havien guanyat. Ens demostren que actuar és jugar… cadascú a la seva manera juga amb el seu personatge. Però no us perdeu la Reina Maragda, Marta Pérez… una barreja entre reina digna, personatge de còmic i personatge d’aventures que sorprèn a cada escena.

“De vegades, ni mil paraules no poden justificar una sola imatge”

Escenografia mínima que deixa volar la imaginació

La imaginació és un personatge més de l’obra. Un muntatge que té una escenografia mínima, fa que haguem d’imaginar moltes coses i que cadascú ho faci al seu gust… animals, plantes, pedres, volcans… amb l’ajuda dels actors i del text, nosaltres hem d’anar omplint espais. A La Tendresa, la imaginació i nosaltres som gairebé un personatge més.

I La Tendresa també és un joc de pistes sobre Shakespeare… pareu l’orella i somrieu satisfets quan les descobriu. Des de dalt de l’escenari us ho posaran fàcil! A veure qui en descobreix més!

Una posada en escena molt acurada a La Tendresa

El vestuari és magnífic, molt ben dissenyat. I, de la mateixa manera que cada personatge té la seva personalitat, també té el seu color.

L’escenografia, uns grans cortinatges amb forma de portalada, poden ser… el que vulgueu… poseu-hi imaginació!

“El meu pla ha fracassat. Vaig voler protegir els meus fills pagant el preu de la seva llibertat.”

I, per rematar-ho, la música. Una música que ens porta a les grans pel·lícules d’aventures, de corsaris, de batalles navals amb galions i fragates, de canons i espases… Ah, sí, i un homenatge a «Singing in the rain» que farà les delícies dels cinèfils!

La Tendresa és una molt bona aposta de T de Teatre i Dagoll Dagom que podeu veure al Poliorama. Teatre per gaudir del teatre, en gran!

«El meu mal no prové de no tenir alguna cura, sinó de trobar-la a faltar!»


Crítica: La Tendresa - Teatre Poliorama. Tinc un pla!

Nicolas Larruy

El teatre m’agrada des de què tinc memòria. De ben petita ja anava a veure el Cicle de Teatre per a Nens i Nenes de Cavall Fort, al Romea… i ja no he deixat de gaudir del teatre. Per a mi, el teatre és salut, és felicitat… és vida! Actualment, a més de col·laborar a Espectáculos BCN, i de dedicar temps al teatre amateur, faig de jurat a la Mostra de Teatre del Raval i al Concurs de Teatre del Foment Martinenc; també col·laboro a Ràdio Montornés. El meu Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *