LEONOR LEAL: Loxa – A la Casa de la Dansa del Mercat de les Flors

LEONOR LEAL: Loxa - A la Casa de la Dansa del Mercat de les Flors

Loxa. Estampas y bailes a partir de los experimentos radiofónicos de Juan de Loxa

La bailaora i creadora Leonor Leal presenta un treball que homenatja al periodista i poeta de Granada Juan de Loxa, amb qui tenia un vincle molt especial i que morí el 2017. .Durant 25 anys, Loxa tingué un programa a Radio Popular de Granada que es deia «Poesía 70»

LEONOR LEAL presenta Loxa, espectacle de flamenc amb música en directe al Mercat de les Flors.

Amb la complicitat de les aportacions de Pedro G. Romero en la mirada i els textos i la col·laboració de María Muñoz i Pep Ramis (Mal Pelo), així com dels músics de Proyecto Lorca, entre d’altres, aquesta bailaora rebel i trencadora, que es puja a escena amb pantalons i cabell curt, ha creat aquesta peça en què nombrosos pals flamencs es posen al servei de la seva narració.

Nascuda a Jerez de la Frontera, Leonor Leal va formar part de companyies com ara les d’Antonio «El Pipa», Andrés Marín, Javier Barón o el Ballet Flamenco de Andalucía, abans d’iniciar la seva trajectòria en solitari i rebre per aquesta nombrosos reconeixements i presentar la seva obra a les Biennals de Sevilla i Holanda o els festivals de Jerez, Dusseldorf, Esch-Luxemburg, Nîmes, Mont de Marsan, Toulouse, Londres i Nova York.

 

Una obra de flamenc contemporani

En aquest espectacle, Leonor Leal rendeix el seu particular homenatge al periodista i poeta Juan de Loxa, qui tingué un programa a Radio Popular de Granada que es deia «Poesía 70», és per aquest motiu que la bailaora es serveix d’aquest recurs, l’estructura d’un programa de ràdio, per anar enllaçant els diferents números de ball i cant, on es toquen diferents pals de flamenc.

Veiem un flamenc molt contemporani, molt trencador, poc tradicional i gens de faralaes; ella balla vestida amb pantalons i armilla i una gabardina, tot en tons clars, i el vol d’aquesta última peça en moviment, ens recorda al que tindrien els volants si portés el típic vestic de flamenc. A meitat de l’espectacle es canvia i es vesteix de negre, amb pantaló i top, molt sobri tot plegat.

Hi ha 2 músics, una cantaora que toca també la guitarra i un cantaor, que és qui es fica en el personatge del locutor del programa de ràdio i ella, Leonor Leal. Escoltem també algunes musiques més experimentals que sorprenen una mica, utilitzen un saxo, una trompeta, un tambor.

En conjunt és un experiment de flamenc diferent, que ens desperta sensacions i ens remou, amb una tècnica excel·lent i una recomanació, per part nostra, de que hi aneu abans que s’acabi, només s’hi està fins aquest diumenge!


LEONOR LEAL: Loxa - A la Casa de la Dansa del Mercat de les Flors

Laia Ruiz

Llicenciada en Publicitat i RRPP i redactora, he treballat en tants llocs diferents que em costa classificar-me. Sóc multitasking de naturalesa; començo a fer una cosa i ja estic pensant en la següent. La cultura em dóna vitamines i escric perquè em resulta terapèutic. He fet varis cursos a l’Aula d’escriptors de Gràcia, de creació de novel·la, de guió cinematogràfic i un de redacció periodística a l’Ateneu Barcelonès. El meu perfil a Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *