Crítica: Les cigonyes vénen de Tailàndia

Crítica: Les cigonyes vénen de Tailàndia

Nota 6 sobre 10

El Maldà presenta una comèdia molt apta per als mesos d’estiu: Les cigonyes vénen de Tailàndia. Una comedia esbojarrada, plena de salts, que va d’un costat a l’altre… una comèdia per passar una bona estona.

La Rita està embarassada, gairebé a punt de parir. El pare és en Guillem, un amic que li va fer el favor de fer una donació de semen perquè ella pogués fer una inseminació artificial. La Sandra és la germana de la Rita. En Jordi és el marit de la Sandra i, fins fa poc, treballava a l’empresa d’en Guillem, d’on ha estat acomiadat.

La vetllada familiar a casa de la Sandra i en Jordi comença molt tranquil·la. Una mica de vi, un joc molt particular (Veritat, mentida o la teva cançó preferida) on el públic pot posar-hi el seu granet de sorra… una vetllada que comença a torçar-se quan la Rita exposa que en Guillem vol anar a judici per poder tenir drets sobre el seu fill, passant per damunt del pacte que hi havia entre els dos de què la donació seria desinteressada.

Em vaig fiar de la teva paraula.

Les cigonyes vénen de Tailàndia, una comèdia amb un gir inesperat

Un gir inesperat fa aparèixer en Guillem a la reunió. A partir d’aquí, les discusions, les aliances, les traiciions… les prioritats, canvien de forma esbojarrada.

Per una o dues cleques tampoc no passarà res.

La història té molts alts i baixos. A estones sembla una obra curta que ha estat allargada perquè pugui durar una hora. Tanmateix, el ritme trepidant es manté durant tota l’estona. Només un final… ¿catàrtic?… sembla tancar-ho tot. Un final que, almenys, és versemblant.

Blanca Bardagil escriu i dirigeix aquesta obra, que interpreten Laura Riera, Boris Cartes, Lara Correa, Xavier Alomà. Unes interpretacions que, en alguns moments, es veuen massa histriòniques per a un text que ja és prou exagerat.

Les cigonyes vénen de Tailàndia, al Maldà. Una obra recomanable per als dies d’estiu. Per riure.


Crítica: Les cigonyes vénen de Tailàndia

Nicolas Larruy

El teatre m’agrada des de què tinc memòria. De ben petita ja anava a veure el Cicle de Teatre per a Nens i Nenes de Cavall Fort, al Romea… i ja no he deixat de gaudir del teatre. Per a mi, el teatre és salut, és felicitat… és vida! Actualment, a més de col·laborar a Espectáculos BCN, i de dedicar temps al teatre amateur, faig de jurat a la Mostra de Teatre del Raval i al Concurs de Teatre del Foment Martinenc; també col·laboro a Ràdio Montornés. El meu Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *