Lletres de Batalla – Teatre Romea

Nuestra opinión

Per Laia Ruiz

Lletres de Batalla és una lectura dramatitzada que està pensada per a amants de la història i aficionats a les armes dels cavallers.

En Joanot Martorell, l’escriptor medieval, conversa amb el seu personatge més conegut, en Tirant lo Blanc, amb la seva germana Damiata Martorell i amb dos homes del nostre segle, un estudiós de l’obra de l’autor i un trobador. I, entre tots, van dibuixant el perfil mig psicòpata dels cavallers errants, alhora que discuteixen sobre literatura i llibres d’aventures.

Bromes intertemporals a part, el text es basa en les lletres de batalla, que eren les cartes amb què els cavallers es desafiaven mútuament, i són l’excusa perfecta per acostar-nos a la vida i l’obra de l’autor valencià i a les seves peripècies reals i de ficció.

La posada en escena és senzilla però amigable i compta amb els meravellosos actors Joan Pera (narrador) i en Jordi Boixaderas (Joanot Martorell) i les seves increïbles modulacions de veu. I els dos actors més joves, l’Aina Sánchez (Damiata Martorell) i en Joan Negrié (Tirant lo Blanc), fan un contrapunt interessant, rebel i juganer, al seriós paper dels dos actors consagrats. Tot plegat, amenitzat amb música i veu i la divertida guitarra del rapsode que els acompanya.

Director teatral: Carles Canut

El guió és d’en Miquel Pujadó i està basat en l’obra d’en Joanot Martorell «Lletres de Batalla», adaptada al català actual per l’escriptor Joan-Lluís Lluís.

Organitza: La Fundació Romea per a les Arts Escèniques i la Fundació Carulla


Elia Tabuenca

Elia Tabuenca, filóloga hispánica y periodista digital especializada en cultura y viajes. Lleva más de 8 años dedicada al sector y es una apasionada del teatro, de la literatura, de la música y de los viajes por todo el mundo. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *