Concert de Locus Desperatus al cicle Maldà 1700 Música i Xocolata

Concert de Locus Desperatus al cicle Maldà 1700 Música i Xocolata

La formació Locus Desperatus ha ofert un concert que encaixa perfectament en la filosofia del cicle Maldà i Xocolata. El programa que interpreten és el mateix programa que s’interpreta en un sopar de Nadal, descrit al llibre “Liber Saporecti”  de Simone de’ Prodenzani (1415).  El llibre recull amb molt de detall informació sobre compositors i la seva música. Un llegat que no es podia desaprofitar!

Locus Desperatus ofereix un concert molt ben interpretat a El Maldà

En el llibre es descriuen uns sopars de Nadal. En el darrer, hi va haver un concert que es detalla fil per randa. Així doncs, el concert d’avui ens farà viatjar musicalment a aquell sopar.

Marta Garcia-Cadena, veu, Meritxell Genís, mitja viola, Pepe Luna, llaüt i llaüt guitarrenc i Oriol Casadevall, viola, els components de Locus Desperatus, ens han fet formar part del sopar de Nadal. No teníem sopar… però hem tingut xocolata. El concert ha estat una mica com encaixar el Liber Saporecti amb les vetllades del Baró de Maldà.

Un concert molt amè, molt ben interpretat, que ens ha permès conèixer música que no arriba sovint als escenaris i que és a l’arrel de tota la nostra música. A més, per fer encara és interessant el concert, l’Oriol Casadevall ens ha donat una explicació sobre el llibre, sobre els compositors, sobre les cançons, sobre anècdotes… ha estat un concert molt complet: així hem descobert que “La donna mia vuol essere el messere” es podria considerar una de les primeres cançons protesta, o bé que “Una panthera in compagnia di Marte” vindria a ser un “a por ellos” en versió més culta.

Locus Desperatus és un quartet amb una gran compenetració que ens ha regalat un concert ple de petits descobriments.

Els últims concerts de Maldà i Xocolata

Del cicle Maldà i Xocolata ja només queden dos concerts, Petita Tempestat, de Serendipia, el proper 24/11/2019 i Nouveux Quattors Telemann de Pretérito Imperfecto, el proper 01/12/2019.

Vistos els dos primers concerts, estem segurs de que també seran una meravella. La programació del cicle Maldà i Xocolata és excel·lent i molt acurada.

No em ve al cap res millor a fer un diumenge al matí que anar al Maldà, a escoltar bona música mentre gaudim d’una tassa de xocolata calenta.


Concert de Locus Desperatus al cicle Maldà 1700 Música i Xocolata

Nicolas Larruy

El teatre m’agrada des de què tinc memòria. De ben petita ja anava a veure el Cicle de Teatre per a Nens i Nenes de Cavall Fort, al Romea… i ja no he deixat de gaudir del teatre. Per a mi, el teatre és salut, és felicitat… és vida! Actualment, a més de col·laborar a Espectáculos BCN, i de dedicar temps al teatre amateur, faig de jurat a la Mostra de Teatre del Raval i al Concurs de Teatre del Foment Martinenc; també col·laboro a Ràdio Montornés. El meu Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *