Joel Minguet fa un homenatge a Lorca a l’Off Romea

Joel Minguet fa un homenatge a Lorca a l'Off Romea

Els amants de Federico García Lorca tenen una cita obligada a l’OFF ROMEA. En Joel Minguet ha creat un espectacle que barreja música, anècdotes, poemes… i el tast que ens ha fet ens ha deixat volant en els núvols… que és el que ell pretén.

Aquest espectacle, íntim, amb el públic a tocar de l’escenari, es centra en les estades de Lorca a Cadaqués, convidat per Salvador Dalí. Unes estades que van permetre tant a un com a l’altre, desenvolupar els seus talents… Dalí va animar Lorca a dibuixar… i Lorca no va defraudar. Lorca va ser Dalinià i Dalí va ser Lorquià, almenys durant una temporada. Eren dos artistes complets que s’alimentaven el seu talent.

Joel Minguet fa un homenatge a Lorca i a Cadaqués

Joel Minguet no ens parla del teatre de Lorca, ni dels viatges que va fer, ni de la Residencia d’Estudiantes de Madrid, ni de tota la seva poesia… es centra a Cadaqués i als poemes de joventut. I per il·lustrar aquesta època ha triat alguns poemes i algunes cartes.

Després d’un any i mig treballant en el muntatge, amb l’ajuda de companys i amics, de tallar i retallar, de revisar, de modificar… de polir… de recuperar la guitarra i dedicar-hi moltes hores… en Joel Minguet ha creat un recital teatralitzat o un teatre recitat que ens endinsa en Lorca i ens el fa sentir ben a dins.

Una selecció personal dels poemes de Lorca

Els poemes són una selecció personal. Aquells que li han dit alguna cosa, que li han cridat, que li han fet remoure els sentiments… no és una classe magistral, no pretén que en fem un estudi. En Joel Minguet només vol que els sentim. Que ens diguin alguna cosa.

La música estarà completada amb efectes especials… perquè, si Lorca visqués ara, segur que també els faria servir. Un comentari que li van fer al Joel Minguet i que ell guarda amb molt d’afecte.

Lorca, a l’OFF Romea, un recital que ens tocarà l’ànima.


Joel Minguet fa un homenatge a Lorca a l'Off Romea

Nicolas Larruy El teatre m’agrada des de què tinc memòria. De ben petita ja anava a veure el Cicle de Teatre per a Nens i Nenes de Cavall Fort, al Romea… i ja no he deixat de gaudir del teatre. Per a mi, el teatre és salut, és felicitat… és vida! Actualment, a més de col·laborar a Espectáculos BCN, i de dedicar temps al teatre amateur, faig de jurat a la Mostra de Teatre del Raval i al Concurs de Teatre del Foment Martinenc; també col·laboro a Ràdio Montornés. El meu Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *