Crítica: Los Vivancos – Nacidos para bailar

Crítica: Los Vivancos - Nacidos para bailar

Nota: 8.5 sobre 10

Si algú creu que és casual que set germans es dediquin a ballar dalt d’un escenari, s’equivoca del tot. Com diu el nom de l’espectacle que ofereix el Tívoli Nacidos para bailar, aquest és el destí que el pare de Los Vivancos va planejar per a 7 dels seus 32 fills.

Aquests set germans de nom bíblic (Elias, Judáh, Josuá, Cristo, Israel, Aarón i Josué), nascuts a Catalunya, amb edats que van dels 24 als 31 van passar la infància estudiant música, dansa, gimnàstica artística, esport i arts marcials a l’escola que havia fundat i dirigia el seu pare, La Quanticoch Independent School. Després van continuar a la Junior Symphony Orchestra of Amsterdam.

Van seguir trajectòries diferents en busca d’allò en què eren els millors. Això permet a cada germà lluir les seves habilitats de forma individual per unir-se després en números conjunts d’una gran sincronització.

«Nacidos para bailar» fusiona diferents disciplines artístiques per oferir un gran espectacle

Ara s’han reunit per passejar el seu espectacle arreu del món i finalment, han retornat al lloc d’origen. Un cop vist el resultat, queda clar que van aprofitar totes i cadascuna de les classes que van fer. El seu nivell tècnic és molt alt.

Nacidos para bailar és un espectacle eclèctic, amb una marcada influència del flamenc, que barreja el ballet clàssic, la dansa contemporània, les acrobàcies, el hip-hop, el break-dance, etc. Sense oblidar-nos dels números còmics i de funambulisme.

Mai havia vist ningú ballar un “zapateao” (taconeig) a tanta velocitat. Tacatà, tacatà, tacatà … sense parar. A terra, damunt una tarima i fins i tot del revés. Espectacular !

Com en la majoria d’aquests espectacles, no hi podia faltar un gran muntatge escènic: una estructura metàl·lica que es mou cap endavant o enrere. I, per descomptat, uns potents focus amb llums de colors que serveixen per crear números de gran vistositat.

Crítica: Los Vivancos - Nacidos para bailar

Cal afegir un vestuari que permet els ballarins lluir el musculós cos i fer les delícies del públic femení de la sala que aplaudeix amb entusiasme. Com diria la meva àvia: “Aquests nois són un bé de Déu”

Encara que predomina la música electrònica, les peces que acompanyen els números són tan dispars com les disciplines artístiques que veiem dalt l’escenari.  Escoltem peces com “Billie Jean” de Michael Jackson, l”Halleluja” de Leonard Cohen o fragments del “Cascanueces” de Tchailossky , la banda sonora de “Rocky” o “Nessun Dorma” de Turandot. Com veieu, música per a tots els gustos.

El ritme, la música, el ball, les acrobàcies i el “bon rotllo” entre germans és constant i això es nota en l’excel·lent resultat final. Nacidos para bailar és un espectacle composat, interpretat i produït pels set germans que no decep, no ho dubteu.

A més, com ens expliquen al final de la funció, “Los Vivancos” impulsen una iniciativa anomenada “Zapateo solidario” que destina part de la recaptació a nens amb problemes. Felicitats per l’espectacle i per aquest projecte solidari.


Crítica: Los Vivancos - Nacidos para bailar

Lluïsa Guàrdia

Filòloga per la UAB i activista cultural. Amant de totes les expressions culturals: cinema, teatre, música, exposicions, lectura ... Màster en Gestió Cultural. (UOC-UdG). Col·legiada pel Col·legi per Periodistes (per exercici professional), membre de l'Associació de Protocol i Relacions Institucionals, sòcia del Cercle de Cultura i membre del Consell de Públics del TresC (al 2023) M'encanta llegir i escriure o, per descomptat, anar al teatre.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *