Un concert inoblidable de Lydia Fairén: On my Own

Lydia Fairén ens va presentar el passat dilluns 12 de novembre el seu primer concert en solitari a la ciutat comtal sota el títol «On My Own”. L’artista catalana és una cantant prodigiosa, i així ho va demostrar a l’Onyric Teatre Condal de Barcelona acompanyada al piano i dirigida per Xavier Torras.

Lydia Fairén, una cantant prodigiosa

Des de petita li agradava cantar i va incorporar-se a la coral de la seva escola sobre els vuit anys, on la van animar a seguir estudiant cant a una escola de música. Es va formar en cant i també com a ballarina i actriu i es va donar a conèixer en el programa de televisió Eurojunior el 2004 quedant entre les finalistes, després de formar part d’un conjunt musical anomenat Top Junior amb qui van gravar varies cançons.

Va fer el salt professional a partir del paper secundari que va tenir la sort de fer al musical Hight School Musical el 2008, i a partir d’aquí va fer televisió i cinema per seguir als teatres amb Els Miserables (2010 – 2012) en el paper principal de Éponine Thenardier, La bella y la bestia (2012 – 2013) com a ensamble / Bella (cover), de nou Els Miserables també com a Éponine (2013 – 2015), Mamma Mia! (2015 – 2017) com a Ali / Sophie (cover), i actualment La família Addams com a Miércoles des de 2017, on ha fet temporada a Madrid, gira per tot el país i ara està fent temporada al Teatre Coliseum de Barcelona.

Celebració dels 10 anys de carrera professional

Han passat 10 anys des de que Fairén va començar a dedicar-se professionalment al teatre musical, i aquest és un dels motius principals (o excusa) per fer el concert anomenat “On My Own” i celebrar-ho, primer a Madrid i ara a Barcelona.

I no és per menys, la Lydia té una veu i una tècnica meravelloses que inviten a perdre la noció del temps escoltant-la. Ningú ho diria que fa uns anys es va operar les cordes vocals per una lesió que arrossegava de feia temps, fet que la va portar a desaprendre mals hàbits professionals i aprendre a cantar de nou.

Fairén i Xavier Torras (Director musical de El Guardaespaldas, Mamma Mia, Nit de Musicals, Jesucrist Superstar  i Flor De Nit) van escollir un repertori a favor de l’artista, que van confessar tenir preparat des de feia temps per quan arribés l’ocasió de fer un concert mà a mà. La selecció dels temes i la familiaritat d’ells, juntament amb la seva química, els va portar a fer un concert ple de naturalitat.

La Lydia ens va regalar un ventall de colors amb els temes escollits, alguns de referències que havia tingut, altres que desitjava poder interpretar en algun moment de la seva carrera professional, altres de musicals en que ha participat i uns de diferents més de música pop. Entre ells destaquen Cabaret, Dreamgirls, Wicked, Els Miserables, Flor de Nit, Chicago, La família Addams, La Bella i la Bèstia, i Mamma Mia!, entre d’altres. La seva potència, la seva sensibilitat, la seva interpretació, el seu color de veu, i el seu domini tècnic van portar el públic a tenir la pell de gallina durant tot el concert i a sentir-se pròxim a l’artista en tot moment.

La cantant va convidar a diferents companys de professió i amics a participar a la celebració fent uns duos magnífics. Hi van participar Jan Forellat, Gerard Martí, Daniel Anglès, i Jana Gómez (amb qui van fer una interpretació espectacular del tema “Let me be your star” de la sèrie de televisió Smash). L’artista també ens va voler mostrar una altra cara dins el món musical per la que deia que ella anava quan era més petita: cantant de pop. Per això ens va regalar les versions de “I kissed a girl” de Katy Perry o “Shape of you” d’ Ed Sheeran.

Proximitat, simpatia i professionalitat

Van ser molt aclamats els temes de “For de Nit” (brillant!), “Defying Gravity” de Wicked (on el públic es va posar de peu per la seva espectacularitat) i “On My Own” de Els Miserables (preciosa interpretació). Per acabar, de manera imprevista, va agafar el tema que havia deixat a mitges al principi del concert.

I és que durant uns dels primers temes de la nit la cantant va donar un ensurt al públic fora de guió quan va perdre la consciència per uns instants, fet que va quedar en anècdota i va portar posteriorment amb plena professionalitat. Els temes següents els va fer des de la proximitat amb el públic i la humanitat i simpatia que la caracteritza.

Per moltes ocasions més i molts anys més que et puguem gaudir Lydia!

 

Julia Faneca

oy una apasionada de las Artes Escénicas desde que nací, debido a que mi padre es actor. He tenido el privilegio de estar entre bambalinas y de público desde bien pequeña. Además, me han hecho descubrir la fuerza que tienen como herramienta para transformar la sociedad en un mundo mejor, su fuerza artística y creativa, y su grandeza para crear espíritu crítico y para educar en mayúsculas. Todo esto me hizo profesionalizarme en Arte Dramático, Comedia Musical y Danza.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *