Maria del Mar Bonet i la Big Band Begues inauguren la nova edicio del Voll-Damm Festival

El Palau de la Música Catalana acull altra vegada el Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona després d’un any de pandèmia amb gran entusiasme. Per això, a Espectáculos BCN t’explicarem tots els detalls del concert inaugural de Maria del Mar Bonet  i la Big Band Begues que arriba amb molta força a l’auditori català modernista.

La 53a edició, que tindrà lloc el pròxim 20 d’octubre, dona la benvinguda de la mà de Maria del Mar Bonet i la Big Band Begues. Aquest cop s’ha optat per un concert inaugural que apunta molt alt, amb una combinació inèdita de la cançó amb el jazz i el swing, que segur que no et deixarà indiferent. Endinsa’t en la màgia que ofereix el Voll-Damm Festival!

Concert inaugural del festival a càrrec de Maria del Mar Bonet i la Big Band Begues

A menys d’una setmana pel concert, s’han reunit al Palau de la Música la direcció del Voll-Damm Barcelona, Maria del Mar Bonet, cantautora mallorquina i la Big Band Begues, famosa banda de jazz i swing americà a qui se li unirà la veu de Maria del Mar pel concert.

Tanmateix, no és la primera vegada que els veiem junts a un escenari. El febrer de 2020 ja van mostrar per primera vegada al públic de Barcelona, al recital de Romea, la seva fusió i inclinació en alguns temes pels estàndards americans. Però serà en aquest concert, projecte que ja es va anunciar l’any passat i va quedar aturat per la crisi sanitària, on mostraran els sons mediterranis de la cantant acompanyats dels de la Big Band Begues presentant noves cançons.

Blues en el sol. Així és com es dona nom a l’actuació, basada en un dels dos temes que toquen de Guillem d’Efak, el famosíssim cantant del blues i jazz. El repertori de les cançons ha estat seleccionat personalment per la mateixa Maria del Mar, formant-ne part algunes de la seva pròpia trajectòria tot combinant-les amb cançons d’altres autors com el ja anomenat Guillem d’Efak i Bonet de San Pedro. Sent l’actuació del Voll-Damm Festival un homenatge a la primera etapa de Bonet amb cançons dels anys quaranta no tan comercials ni conegudes.

El modernisme del Palau de la Música

Les figures naturals de motius florals que protagonitzen els mosaics, l’arquitectura original plegada d’escultures, els colors vívids dels vitralls il·luminats… tot això converteix el Palau de la Música en l’espai modernista per excel·lència de Catalunya. No hi ha millor recinte per inaugurar el concert del Voll-Damm Festival.

L’encantador auditori modernista s’emmotlla a la perfecció amb les ambicions del concert i així ho ha fet saber Maria del Mar. Ella personalitza altres cançons fent-les seves per transmetre una explosió de sensacions que es fonen amb l’espai modernista harmònicament.

És una sortida cap a un bosc de metalls i colors. El metall és com un aire daurat que t’envolta.

Així és com Maria del Mar ha descrit la seva inclinació pel jazz i el swing d’ençà que el va tastar per primera vegada a la vida. Descripció que ressona amb l’arquitectura del Palau de la Música, on ella va tocar amb només divuit anys de la mà d’una guitarra.

Escolta l’apassionant música del jazz acompanyat per la veu de Maria del Mar i la Big Band Begues. A què esperes per gaudir del jazz com mai abans ho havies fet!

Una sorpresa pel Voll-Damm Festival

El Voll-Damm Festival arrencarà amb l’ambiciós projecte el 20 d’octubre, però no abans sense sorprendre els espectadors amb una notícia confirmada pocs dies abans de la inauguració: la saxofonista Melissa Aldana interpretarà una peça juntament amb Maria del Mar i la Big Band Begues.

L’exitosa saxofonista Aldana, la primera dona que ha guanyat el premi Thelonious Monk International Jazz Saxophone Competition sense ser vocalista, farà un duo amb Maria del Mar. La peça, anomenada Els boscos del pensament, es tracta d’una cançó delicada que pertany a la primera etapa discogràfica de Maria del Mar. No et perdis aquesta gran oportunitat!

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.