Comença el Mercat de Música Viva de Vic 2023

Comença el Mercat de Música Viva de Vic 2023

El Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) es prepara per obrir les portes, marcant l’inici d’una edició veritablement emocionant. Del 13 al 16 de setembre, Vic tornarà a vibrar amb el so de la música en viu en un esdeveniment que promet ser inoblidable. Aquesta edició promet ser un festí per als amants de la música, amb un total de 59 concerts programats.

El Festival del Mercat de Música Viva de Vic 2023 estarà ple d’estrenes

El MMVV 2023 portarà amb si una diversitat d’estrenes, talents artístics internacionals i propostes artístiques diverses i úniques. Un total de 56 grups i artistes, dels quals 46 formen part de la programació professional i 10 estaran presents en la programació del festival. A més, s’espera rebre més de 900 professionals de la indústria musical, els quals contribuiran a l’ambient vibrant i creatiu que caracteritza aquest esdeveniment.

El més destacat de la programació professional és el MMVV Pro Catalan Arts!, que inclourà l’actuació inaugural a càrrec de Marco Mezquida. Més de la meitat dels 46 artistes que es presentaran en aquest esdeveniment representaran estrenes de discos o espectacles en viu. Entre aquests, destaquen sis coproduccions i una varietat de propostes innovadores.

Una gran presència femenina a l’escenari

Aquest any, el Mercat de Música Viva de Vic es caracteritza per la ruptura de fronteres entre gèneres musicals i per la creixent presència femenina a l’escena musical. La destacada presència femenina, amb més del 50% de les propostes liderades o co-liderades per dones. Això reflecteix la creixent diversitat i vitalitat de l’escena musical contemporània i garanteix una experiència musical inclusiva i enriquidora per a tots els assistents.

Hi haurà un total de 59 concerts distribuïts en sis escenaris, 46 a la programació professional i 10 a la programació de festival. La culminació d’aquesta experiència musical única serà el dissabte, amb concerts gratuïts a càrrec d’artistes destacats com Lildami, Tesa, Ginestà i Figa Flawas. Aquesta eclèctica programació ha estat descrita com «poc convencional» per Marc Lloret, el director de l’esdeveniment des del 2011.

El MMVV Pro Catalan Arts!

El MMVV Pro Catalan Arts! es durà a terme principalment al teatre de La Atlàntida, que servirà com a epicentre de presentacions de projectes, reunions entre promotors i artistes, i trobades sectorials. Entre les estrenes més esperades es troba la proposta de Marc Parrot, «Turisme per la memòria», en la qual recorrerà els seus 30 anys de carrera.

A més, els assistents podran gaudir del tercer treball de Paula Valls, «Començar de nou», així com el primer disc de Los Sara Fontán després de 6 anys girant sense gravar cap tema amb la seva música experimental, i el 13è treball de la pianista Clara Peya.

Aquests són només exemples de les emocionants propostes que inclouran 14 artistes internacionals, entre ells els italians Kakawa amb la seva barreja d’electrònica i world music, el pianista i compositor Dario Faini, conegut com a Dardust, i el grup de folk Kalàscima.

Consulta aquí la programació completa.

Elia Tabuenca Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *