Modena City Ramblers en concert a la Sala Apolo

modena city ramblers barcelona

Agenda concerts Barcelona

Els Modena City Ramblers tornen a Barcelona amb el seu estil combatiu i antifeixista el dia 27 d’octubre, a LA 2 de l’Apolo. El grup de folk italià, format fa tres dècades, celebra aquesta gira que els porta a casa nostra, per commemorar l’aniversari del disc d’or de 2005 «Appunti Partigiani», un esdeveniment importantíssim a la seva carrera discogràfica.  L’àlbum es va reeditar l’any 2020 en vinil i CD, quan feia quinze anys que havia vist la llum per primera vegada, però la gira no va començar fins a l’abril d’aquest 2022, posposada com tantes a causa de la pandèmia.

Modena City Ramblers aterra a la Sala Apolo de Barcelona

Els Modena City Ramblers, com el seu nom indica, són de Mòdena i sempre han mostrat una gran implicació social. Una de les seves cançons més conegudes, I cento passi, es va utilitzar com a banda sonora de la pel·lícula homònima i els hi va donar moltíssim nom arreu del món.

La pel·lícula I cento passi, de l’any 2000, dirigida per Marco Tullio Giordanna, és un film que relata la vida i el segrest de l’activista polític i periodista Peppino Impastato, assassinat per la màfia. Aquest himne antifeixista formava part també de la BSO de l’interessantíssim documental antimàfia Il Coraggio (2011). La productora d’aquest documental ens confessa que el grup va cedir la cançó de forma desinteressada i sense cobrar drets.

Han tocat en festivals com ara l’Independent Days Festival de Bolonya o l’Awesome Africa Festival a Sud-àfrica i han col·laborat amb Manu Chao, Bob Geldof o els irlandesos The Chieftains, entre d’altres.

Els Mòdena City Ramblers, connecten amb la gent en les seves actuacions en directe, són potents i tenen sentit de l’humor, són marxosos i intensos i no ens els perdrem per res del món!

Tenim ganes d’escoltar i moure’ns al ritme de les seves històriques cançons i de les seves balades de la resistència italiana.

Ens veiem el 27 d’octubre a LA 2 de l’Apolo!


Laia Ruiz

Llicenciada en Publicitat i RRPP i redactora, he treballat en tants llocs diferents que em costa classificar-me. Sóc multitasking de naturalesa; començo a fer una cosa i ja estic pensant en la següent. La cultura em dóna vitamines i escric perquè em resulta terapèutic. He fet varis cursos a l’Aula d’escriptors de Gràcia, de creació de novel·la, de guió cinematogràfic i un de redacció periodística a l’Ateneu Barcelonès. El meu perfil a Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *