Nit de musicals 2017

Aquest any la Nit de Musicals del Grec, dirigida per Daniel Anglès i Xavier Torras, sota el hashtag «Magraden els musicals» s’ha celebrat el 27 i 28 de juliol al Teatre GREC.

Una iniciativa de la revista Teatralnet que va començar el 2014 amb el primer concert de musicals clàssics. Aquest any hi ha hagut un canvi de format artístic de l’espectacle i el concert s’ha basat en un recorregut pel teatre musical amb els temes més coneguts des dels musicals més clàssics fins als més actuals.

Una nit de musicals amb molt espectacle i sorpresa, que des de bon començament va sorprendre amb la original presentació de «beatbox» de Dani el Pulmón, participant d’Oh Happy Day, i amb l’entrada del primer número musical de la nit de la mà d’altres participants de l’última edició d’Oh Happy Day, cantant entremig de les grades del teatre Grec. El concert va tenir un ritme molt lleuger, sense pauses entre cançó i cançó i enllaçant les diferents cançons d’una manera orgànica, variada i gens feixuga, barrejant temes més moderns amb més clàssics.

Els temes que van sonar al concert formaven part dels següents musicals: Els Miserables, Wicked, Mar i Cel, Book of Mormon, Kinky Boots, Into the Woods, Rent, Chicago, Oliver, Matilda o Annie entre d’altres. Amb la participació de l’Orquestra de Musicals dirigida per Xavi Torres i on també hi col·laboraven grans compositors, com ara Manu Guix, Albert Guinovart o Joan Vives, tocant al piano en algun dels temes.

Una gala molt divertida, amena i molt variada presentada per Mario Gas i David Moreno, amb molts gags sobre el teatre musical, on hi van participar artistes coneguts i molt diversos del teatre musical català del nostre país. Amb una incursió molt divertida de Carlos Latre cantant un medley dels musicals de Disney més coneguts de tots els temps.

Cal destacar l’actuació dels diferents alumnes de les escoles de teatre musical de Barcelona, (Lazzigags, la Roda, Aules, Memory, Eòlia i Coco Comín) que van participar com a cor i ballarins durant tota la gala en la majoria de números musicals del concert.

També va ser molt emocionant veure tots els nens i nenes que comencen a estudiar teatre a les escoles Lazzigags, la Roda i Eòlia entrant pels passadissos del teatre Grec per interpretar i ballar a l’escenari un medley de cançons dels musicals Oliver, Annie i Matilda.

Els solistes cantants participants de la gala van ser molt variats. Hi vam poder trobar des d’actors i actrius de gran renom i llarga trajectòria com ara Mingo Ràfols, Roser Batalla, Carme Sansa, Vicky Peña o Nina, i altres de molt joves i coneguts recentment com Clara Altarriba,  Roger Berruezo,  Julia Jové, Xavi Navarro, Lydia Fairén, Gisela, Sergi Albert, Carlos Latre,  Marta Ribera, o Mone, entre d’altres.

En resum, va ser un concert divertit, variat i molt complet tan pel que fa als actors cantants participants, com als temes dels musicals que vam poder escoltar. Val a dir que la durada de l’espectacle, de dues hores i mitja sense entreacte, va ser una mica llarga encara que el conjunt va ser molt amè.

Elia Tabuenca Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *