Nits d’agost al Teatre Grec

El 4 d’agost comença la programació de les Nits d’agost al Teatre Grec que respon a la voluntat d’ampliar la programació d’aquest emblemàtic espai més enllà del juliol però que cal no confondre amb el Grec Barcelona Festival. D’aquesta manera es trenca la dinámica de “tancar per vacances” i s’amplia l’ús d’aquest teatre que pot acollir més de 2.000 espectadors.

Mas i Mas, Focus i Bitò – amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona – són els responsables d’aquesta iniciativa que uneix el sector públic i privat per oferir-nos espectacles nacionals i internacionals de teatre, música, dansa i altres disciplines amb un enfocament transversal i alhora fomentant els valors locals.

Segons va explicar en la roda de premsa el tinent d’alcaldia, d’empresa i d’ocupació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, aquest projecte està parcialment finançant per la taxa turística; de manera que els ciutadans ens beneficiín d’aquest impost.

Si Chano Domínguez i Mariola Membrives obriran foc divendres 4 d’agost, els encarregats de posar el punt i final al festival diumenge 3 de setembre seran els Mambo Jambo amb Jambology, la seva barreja explosiva de rock & roll i rhythm & blues incendiari.

El flautista serbi Bora Dugic acompanyarà la Barcelona Gipsy Balkan Ochestra en l’estrena del seu nou repertori mentre que Paco Ibáñez reivindicarà el diàleg intercultural del Mediterrani a través de les seves músiques amb l’espectacle “Mediterráneo”. Completen l’oferta estrictament musical l’energitzant gospel urbà de The Gospel Viu Choir i el pop vellutat de Morgan. La versió concert de Rent comptarà amb la presència de l’actriu Lorraine Vélez, Mimi al muntatge original de Broadway.

La dansa, i la seva combinació amb la música, tindrà un fort protagonisme al festival amb dues gales d’Ibstage, que reunirà grans estrelles internacionals com Polina Semionova o Kim Kimin al Teatre Grec; amb el flamenc d’Eva Yerbabuena o amb les acrobàcies dels Brodas Bros.

També trobarem ball a l’espectacle exclusiu “Nits d’estiu i festa amb Andrea Motis” que unirà el talent de la barcelonina amb la dansa contemporània de les joves Martina i Núria Miró, amb coreografia del seu pare, Carles Miró. Proyecto Piazzola unirà música i ball de tango en directe amb Elena Roger i el sextet Escalandrum per primer cop en escena a l’Estat Espanyol.

Lluís Soler, actor imprescindible de l’escena del país, interpretarà un dels poemes més popular dels dramaturg, novel·lista i poeta Josep Maria de Sagarra, “El comte Arnau”, en un exercici de síntesi que conserva l’essència de l’original. La “Dolce Vita” del Mag Lari portarà al Teatre Grec la màgia per a tots als públics amb ironia i sabor italià.

Aquí trobareu la programació completa.

Lluïsa Guàrdia

Filòloga per la UAB i activista cultural. Amant de totes les expressions culturals: cinema, teatre, música, exposicions, lectura ... Màster en Gestió Cultural. (UOC-UdG). Col·legiada pel Col·legi per Periodistes (per exercici professional), membre de l'Associació de Protocol i Relacions Institucionals, sòcia del Cercle de Cultura i membre del Consell de Públics del TresC (al 2023) M'encanta llegir i escriure o, per descomptat, anar al teatre.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *