Un IMPERDIBLE «Othello» a La Seca, de la mà de Les Antonietes

Nuestra opinión

Othello és un home radiant, enamorat i extasiat per l’encant i les virtuts de Desdèmona , la seva recent esposada muller, també radiant i enamorada, dolça, gràcil i fresca.Proclamen el seu amor lliurement i el mostren a tothom, descarats i orgullosos; es toquen, es besen i es miren i es despullen l’un a l’altre.

Així se’ns presenta la història, però, shakesperianament, aviat fa un gir brusc i brutal pels dos amants; l’odi de Yago envers el protagonista d’aquesta obra, canviarà els seus destins per sempre, doncs sembla que no és el fidel confident que Othello es pensava.

Othello a La Seca ens presenta un amor enverinat per l’enveja de Yago

L’amor, que il·luminava cada racó de l’escena inicial d’aquesta tragèdia, s’anirà tenyint de fosc, anirà enverinant el protagonista i el degradarà moral, ètica i emocionalment, per dins i per fora; aquest odi que corrou Othello internament, es reflecteix en l’aspecte del personatge, en els seus gestos, el seu posat, la seva manera de caminar, de vestir i de mirar. El públic pateix amb Othello i amb Desdèmona. Pateix molt.

Els tres personatges de la versió d’Othello de Les Antonietes, de l’Obra de Shakespeare fan encara més gran l’obra en sí; tres personatges rodons i, el més interessant, arrodonits a un ritme vertiginós, de la forma més natural, durant només uns 80 minuts. Els actors, el ritme amb que es tracta el pas del temps i els canvis en els sentiments, de forma magistral i una escenografia senzillíssima i molt bella, són els tres elements que destaquem d’aquesta genial adaptació.

La podeu veure a La Seca, de dimecres a diumenge fins el 24 de juny. Us recomanem «Othello» a tots i gairebé us hi obligaríem a anar si ens deixessin. No hi ha ni l’excusa dels elevats preus d’algunes sales, perquè a La Seca això no passa!


Laia Ruiz

Llicenciada en Publicitat i RRPP i redactora, he treballat en tants llocs diferents que em costa classificar-me. Sóc multitasking de naturalesa; començo a fer una cosa i ja estic pensant en la següent. La cultura em dóna vitamines i escric perquè em resulta terapèutic. He fet varis cursos a l’Aula d’escriptors de Gràcia, de creació de novel·la, de guió cinematogràfic i un de redacció periodística a l’Ateneu Barcelonès. El meu perfil a Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *