Crítica: Petits Prínceps, senzillesa i màgia al TNC

Nuestra opinión

Crítica: Petits Prínceps, senzillesa i màgia al TNC

 Nota: 8 sobre 10

Petits Prínceps és l’espectacle que la Companyia Mumusic Circus ens presenta a la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya dins de la programació familiar d’aquesta temporada. La Direcció i interpretació van a càrrec de Clara Poch i Marçal Calvet.

Petits Prínceps, un espectacle amb jocs, cançons i un punt de circ, que fan volar la imaginació

Mumusic Circus presenten un espai gran força buit d’objectes o escenografia, perquè, com veurem durant l’espectacle, menys és més i els espais buits ens ajuden a deixar lloc per a fer volar la imaginació. Ens endinsem al món de la Clara i el Marçal.

Ella es mou per l’escenari sense pretendre cap virtuosisme, sinó de manera col·loquial i familiar mentre canta, ens explica coses, i utilitza els objectes que hi ha a l’escenari tot jugant. Ell és el músic que acompanya i fa enlairar les lletres de la Clara, jugant amb els temps, els ritmes i els sons d’una manera simpàtica.

A Petits prínceps no es segueix cap fil argumental ni ordre, sinó que es tracta d’anar fent i anar integrant, i de cara el públic, rebre amb tranquil·litat i amb els braços oberts.

Un univers propi

La imaginació es desplega i partir d’aquí entrem en el seu món de jocs amb la Torre Montessori (element de la línia pedagògica de Maria Montessori) com a element principal d’inspiració. Fer torres amb bidons, tornar-se oreneta i volar lliurement, amagar-se a llocs insospitats, balancejar-se com faria un infant, fer equilibris i acrobàcies, tot senzill, tot pur, i sense córrer, aclaparar o intentar impressionar.

Mumusic Circus construeixen uns espectacles enquadrats en la corrent del circ més híbrid; on hi ha una mica d’acrobàcia, unes gotes de dansa i una mirada cap al teatre i la inclusió de música ben treballada. Els integrants tenen formació en escoles de circ catalanes, espanyoles i franceses.

MiniMuMusic és la nova branca teatral de la companyia MuMusic Circus, i aquest projecte artístic neix a partir de dos propòsits aliats: les arts escèniques i la pedagogia Minimalista.

L’espectacle està dedicat a tots els infants, però sens dubte també a tots els que un dia ho vam ser. Posa èmfasi en deixar-nos clar que tothom necessita AMOR I MIMOS, i que aquesta és una de les causes del consumisme i la societat actual… Aquesta part, evidentment està enfocada al públic adult, cosa que ningú s’espera, i menys introduït de la manera que ho fan, encara que en el missatge si som honestos, estarem molt d’acord.

Benvinguts a un temps i espai on menys és més i de la senzillesa se’n fa màgia.


Crítica: Petits Prínceps, senzillesa i màgia al TNC

Julia Faneca

oy una apasionada de las Artes Escénicas desde que nací, debido a que mi padre es actor. He tenido el privilegio de estar entre bambalinas y de público desde bien pequeña. Además, me han hecho descubrir la fuerza que tienen como herramienta para transformar la sociedad en un mundo mejor, su fuerza artística y creativa, y su grandeza para crear espíritu crítico y para educar en mayúsculas. Todo esto me hizo profesionalizarme en Arte Dramático, Comedia Musical y Danza.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *