Crítica: Something’s coming de Joan Vázquez arriba a El Maldà

Crítica: Something’s coming de Joan Vázquez arriba a El Maldà

Valoració: 10 sobre 10

El Maldà celebra els 90 anys del distingit compositor i lletrista estatunidenc, Stephen Sondheim, recuperant Something’s coming, un muntatge que ja es va fer fa anys, amb força èxit.

A Something’s coming Joan Vázquez fa un recorregut musical per l’obra de Sondheim de la manera que aquest cantant/actor sempre fa: entrega total, tècnica i sentimentalment; aproximant-se al públic amb senzillesa però amb una magnífica qualitat.

Something’s coming, un homenatge a Sondheim

Sondheim, és un dels compositors més coneguts de musicals de Broadway i considerat un dels creadors d’aquest gènere. Guanyador d’un Oscar i 9 Premis Tony. Entre els seus treballs musicals més coneguts es troben «Company», “A Little Night Music”,” Sweeney Todd”; i com a lletrista es destaquen «West Side Story» i «Gypsy».

Les seves composicions tenen una extraordinària versatilitat a part de la gran habilitat de tocar temes amorosos d’una manera atrevida i innovadora. Les seves obres, malgrat els anys que fa que han estat creades, mai passen de moda ni resulten carrinclones. Així ho demostra en aquest espectacle la gran personalitat de Joan Vázquez. Segons diu l’artista, Barcelona és, després de Nova York i Londres, on s’han representat més musicals d’aquest autor.

Sensibilitat, elegància i gran respecte pel cèlebre músic

L’acollidor menjador del Palau Maldà està disposat amb dues grades per bada; al fons unes cortines de gassa blanques, i al mig de l’espai escènic el piano, el micròfon, partitures i el tamboret. Destaca durant tot l’espectacle la bellíssima il·luminació: a primer terme unes bombetes en forma de bateria, i en tot l’espai escènic diverses bombetes de diferents mides, posades en peu de diverses alçades; darrere la cortina més il·luminació que anirà canviant de colors depenent de cada cançó.

En començar Joan Vázquez interpreta el tema «Something coming» de West Side Story que Sondheim va posar la lletra; després segueix amb cançons de l’autor, totes elles prou conegudes. L’artista farà tot el recital acompanyant-se ell mateix al piano. Els seus dits sembla que acariciïn el piano, ell i el gran instrument musical es fusionen en un de sol interpretant una música apassionant cantada des de l’ànima i que arriba al cor de tots els espectadors.

Una actuació magistral d’en Joan Vàzquez

Joan Vázquez sap com arribar al públic. Amb el seu somriure encantador, la seva mirada sincera la seva veu prodigiosa i la calidesa en què canta. Un gran professional que ha recorregut escenaris de Nova York, Londres i per descomptat Madrid i Barcelona (la seva ciutat). Abans l’hem pogut veure a «Flor de nit», «Hair», «Paquito Forever», «Ciutat de Gespa», «Ocaña, Reina de las Ramblas», i recentment «20 anys no son na».

Ha estat nominat i premiat en diverses ocasions: Premis de la Crítica, millor actor de musicals a Madrid i a Barcelona. Però també es dedica a la docència, factor que ell considera molt important per ajudar a les noves generacions del teatre musical; és un coach vocal que compten les millors escoles teatrals de Barcelona.

Something’s coming, una una proposta íntima, agradable i emotiva

Something’s coming fa una passejada pels musicals més emblemàtics. Cançons romàntiques i nostàlgiques que musicalment ens traslladen a decorats fantàstics i moviments inoblidables. Joan Vázquez a part de cantar també va introduint moments de prosa per situar al públic dins del context de l’obra i aproximar a Sondheim de manera humana citant frases dites del mateix compositor, que farà comprendre la seva manera de veure la vida a través de l’art i la seva professió musical.

Something’s coming, alguna cosa ve. Segur, segur que qui vagi a veure aquest espectacle trobarà que alguna cosa que li vindrà dins seu: emoció, sensibilitat i art.


Crítica: Something’s coming de Joan Vázquez arriba a El Maldà

Elvira Franch

Elvira Franch es experta en teatro y artes escénicas. Locutora en Radio Sabadell, cuenta con su sección cultural El Teatre de Franch donde analiza y ofrece una visión crítica de las obras teatrales a las que acude como espectadora. Con una visión crítica y constructiva, Franch consigue transmitir su punto de vista y ofrecer buenas reseñas teatrales.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *