Soul – Festival de dansa de Coco Comin

Nota: 9 sobre 10

El teatre Apolo ha acollit aquests dies el festival de l’escola de dansa Coco Comin.

SOUL és un viatge per la història de la música soul nascuda als Estats Units, entre el 1960 fins el 1990. Soul significa «Ànima». A través d’aquest estil s’han creat varis subgèneres de música moderna. L’espectacle es basa en la classe humil negra americana, protagonistes de l’estil de música més popular del planeta.

És un espectacle, fresc, dinàmic, on hi apareixen els temes i artistes més coneguts de tots els temps interpretats a través de diferents estils de dansa, (claqué, hip hop, jazz, contemporani o ballet.) i molt ben ellaçats entre si.

Un homentatge als creadors del soul i a artistes tan coneguts i que ens han marcat, com ara Aretha Franklin, Michael Jackson, Ray Charles o Bob Marley.

Amb unes coreografies més complicades que altres, però molt ben executades i molt sorprenents, que al final et conviden a aixecar-te de la butaca i moure l’esquelet.

L’espectacle té un to de comèdia molt divertit que el presentador i narrador de l’espectacle, Albert Martinez, introdueix en les seves intervencions durant la història.

Un espectacle de dansa on participen més de 1000 alumnes de tota l’escola, des dels 3 anys fins a adults, que amb diferents estils de dansa contruibueixen en aquest gran viatge.

El muntatge està molt ben equilibrat, pel que fa a números musicals, ja que n’hi ha de més moguts que altres i hi apareixen els més emblemàtics. Els vestuaris pels números musicals són molt encertats, ja que són variats i a la vegada molt impactants. Amb músics en directe.

Com a punt negatiu, val a dir que és la durada, ja que és de quasi bé 3 hores i encara que hi ha entreacte i és molt variat, pot fer-se una mica llarg.

Cal dir que es un muntatge espectacular i molt innovador. Amb un fil conductor molt interessant i molt ben narrat que aporta molta informació sobre la música negra durant la història i que seria interessant que molts joves puguessin veure i aprendre.

Janna Ayesa

Janna Ayesa es actriz de teatro musical de Barcelona. Experta en el mundo de los musicales, colabora con Espectáculos BCN acudiendo a obras de teatro musicales y comedias.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *