¡Coneix la nova temporada del TNC 2016/2017!

El TNC ha presentat la seva temporada al públic. Aquest cop, ho ha fet de manera solemne. Ha convidat espectadors i premsa, els actors estaven damunt l’escenari i també hi ha assistit l’Honorable Conseller de Cultura Santi Vila.

En una cerimònia dirigida per un Xavier Albertí exultant, vestit elegantment de frac, ens han presentat la temporada, amb breus intervencions d’actors i directors.

Per acabar la festa, el TNC va convidar els assistents a un refrigeri en els seus jardins.

La nova temporada del Teatre Nacional de Catalunya

 • En teatre, es representarà Collar de Cranis, en col·laboració amb l’Institut del Teatre i l’ESMUC; a més, es publicarà l’obra poètica completa amb edicions 62. S’intentarà fer una mirada col·lectiva de la figura de Brossa.

 • Els clàssics tornen al TNC de la mà de Txèkhov. La companyia MOMA, de València, en portarà una adaptació.
 • També es podrà tornar a veure Molt soroll per no res de Shakespeare, amb alguns canvis en el repartiment. I Ricard III, en un muntatge encapçalat per Lluís Homar.
 • També podrem veure La Celestina, el muntatge protagonitzat i dirigit per José Luís Gómez. Una obra prou coneguda de tots que sempre ens depara sorpreses i noves lectures.
 • Mercè Rodoreda estarà present amb La Senyora Florentina i el seu amor Homer, una obra on les dones es fan fortes i acaben muntant una república de dones a casa seva. Estarà protagonitzada per Mercè Sampietro i Toni Sevilla.
 • Joan de Sagarra va dir a Xavier Albertí que La Fortuna de Sílvia era la millor obra del seu pare, escrita per la seva mare. Anna Alarcón encapçala el repartiment d’un text que ens parla d’una dona que sobreviu entre guerres, en un món ple d’hipocresia.
 • La solitud dels camps de cotó de Bernard-Marie Koltès, un autor que va morir massa jove, amb Andreu Benito i Ivan Benet. Un text on dos homes es troben per fer una transacció clandestina que acabarà capgirant les coses.
 • I entre els autors contemporanis, Cosas que se olvidan fàcilment, de Xavier Bobés. Un espectacle del que en Xavier Albertí ens va advertir que no ens podria explicar res perquè no li ho permetien…. coses dels autors… I El Coratge de Matar de Lars Norén, un autor suec amb molta anomenada. El Coratge de Matar ha estat portada a escena molts cops a Europa i és la primera vegada que ve aquí. Una versió d’Èdip moderna on Nao Albet haurà de trobar el seu propi coratge.
 • També hi haurà una col·laboració amb el Teatro Stabile del Veneto. Actes obscens en espais públics. Una adaptació del Teorema de Passolini que, en aquest cas, en lloc de parlar de la família, parlarà de l’església catòlica, que no deixa de ser una gran i extensa família.
 • Lucis et Umbrae de Victora Szpunberg, Jordi Sabatés i Sergi Buka, en col·laboració amb el Théâtre de l’Archipel, ens portarà a un món de llanternes màgiques. I arrodonirà l’epicentre dedicat a Brossa, amb un muntatge que tindrà aires d’aquest artista.
 • Com cada any, el TNC fa un encàrrec d’un text. I la propera temporada el text serà A tots els que heu vingut, un text que beu de les cançons de Núria Feliu i dels esdeveniments polítics de Catalunya dels darrers anys i que trasbalsarà la vida de Mercè Arànega.
 • Fora d’abonament es podrà veure Letter to a man, un muntatge de Bob Wilson amb Mikhail Baryshnikov, basat ens els diaris de Nijinski. En aquest cas, Baryshnikov serà més actor que ballarí.

   

Aquí teniu l’enllaç amb tota la informació de les obres que s’hi presenten:

Presentació de la nova temporada del TNC 2016/2017

Nicolas Larruy

El teatre m’agrada des de què tinc memòria. De ben petita ja anava a veure el Cicle de Teatre per a Nens i Nenes de Cavall Fort, al Romea… i ja no he deixat de gaudir del teatre. Per a mi, el teatre és salut, és felicitat… és vida! Actualment, a més de col·laborar a Espectáculos BCN, i de dedicar temps al teatre amateur, faig de jurat a la Mostra de Teatre del Raval i al Concurs de Teatre del Foment Martinenc; també col·laboro a Ràdio Montornés. El meu Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *