Nova temporada de la Sala Fènix: 7 anys oferint bones alternatives!

Nuestra opinión

Nova temporada de la Sala Fènix: 7 anys oferint bones alternatives!

La Sala Fènix estrena la seva setena temporada... i això es diu aviat!!! Són set temporades de treball dur, gairebé de pica pedra, de sobreviure amb ajudes minses… i, malgrat tots els entrebancs, any rere any, ofereix unes programacions molt acurades i molt cuidades. Un teatre petit, molt artesanal, on es treballen molt tots els detalls. Impossible competir amb grans sales amb grans pressupostos.

La Sala Fènix ni ho pretén: el seu teatre és íntim, els espectadors seuen a tocar de l’escenari, hi ha gairebé una simbiosi entre el que passa a escena i la platea. 11.099 espectadors van visitar la Fènix la temporada passada. Tota una proesa per una sala que és l’alternativa de l’alternativa i que ja és un referent en el teatre de la ciutat. Malgrat això, cap dels seus espectacles ha estat mai nominat a cap premi… una llàstima, perquè hi ha espectacles que s’ho mereixen.

Una sala petita que ha fet sentir la seva veu fora de les nostres fronteres, i ha presentat espectacles a Corea del Nord, Itàlia, Alemanya, Xile i Portugal. Però, en canvi, no ha tingut l’oportunitat de mostrar el seu treball a la resta d’Espanya.

Programació de la nova temporada de la Sala Fènix

La programació de la propera temporada es planteja gairebé com un viatge. El teatre pot ser un mapa i cada obra passa per diferents països d’aquest mapa i ocupa diferents fronteres. Identitat, crítica social, feminisme, memòria històrica, antiracisme… són parts del nostre mapa mental. La Sala Fènix ens ofereix un viatge per aquest mapa.

  • Per començar, enguany tornen a programar el cicle Dóna’m veu. Un cicle dedicat a les dones. De debò, no per posar-se una etiqueta ni per fer bonic. És un cicle de teatre fet per dones, escrit per dones, dirigit per dones. Un cicle on les dones tenen veu. Blackface, La Mirada interior i La Espera són tres propostes que ens parlen de dones i situacions molt diferents.
  • La temporada continua amb A la orilla del mundo, i amb Radio Libertá, Iaia, memòria històrica i Fuga ens faran viatjar per la memòria històrica.
  • La Sala Fènix també produeix els seus propis espectacles. Aquesta temporada podrem veure Money i iREAL, dues obres que fan força en la crítica social i la crítica al món que estem construint.
  • Luca Gatta, director del Festival de la Commedia dell’Arte de Nàpols) portarà una versió del Lazarillo de Tormes. A la Sala Fènix es pot gaudir de teatre d’altres països, veure formes diferents de fer teatre, altres llenguatges… enguany visiten la sala Cie Le Guignol à Roulette, de Suïssa, Cia. La Carrozza d’Oro, d’Itàlia, i en Luca Gatta, d’Itàlia.
  • Tanca la programació Bruixes, un espectacle d’Ana Tamayo i Ángela Palacios.

Programació per a nens/es i adolescents a la Sala Fènix

Però no tot es queda aquí. La Sala Fènix continua amb el seu programa TEEN FRIDAY, un programa que permet als joves del barri apropar-se al teatre i descobrir-lo. Que dóna l’oportunitat als joves de gaudir del teatre: prèvies, funcions gratuïtes, tallers… d’aquesta manera, la Sala Fènix permet que molts joves, que potser no anirien mai a un teatre, puguin descobrir aquest món. Un programa que gaudeix d’una petita subvenció de l’Ajuntament de Barcelona però que es mereix molt més. La Sala Fènix està fent una tasca enorme i es mereix molt més reconeixement, i molta més ajuda.

I tampoc no es plantat aquí, perquè la Sala Fènix pensa en els més petits, i té programació per a nadons de 0 a 3 anys. Enguany, la Companyia Pamipipa celebra el seu 25è aniversari amb el seu espectacle Estel Petit, basat en cançons de bressol. Els espectacles es fan els diumenges al matí, a les 11:00 i a les 12:30.

Per als nens de més de tres anys també hi ha una programació específica, els dissabtes i diumenges a les 17:00. Perquè el teatre s’ha de viure des de petit. Els espectadors no neixen per generació espontània, i la Sala Fènix se’n cuida de crear nous espectadors de teatre. Una tasca que mai no se li agrairà prou.

Amb la programació infantil, la Sala Fènix omple un buit enorme que hi ha la cartellera teatral de Barcelona: una oferta continuada i constant de teatre per a criatures. Bon teatre.

I per qui vulgui fer un regal original i únic, la sala ofereix el Carnet de la Fènix, amb el que s’obtenen descomptes en la compra d’entrades, accés a prèvies… durant un any.

La Sala Fènix és l’alternativa de l’alternativa perquè té teatre per a tothom, fins i tot, per als que pensen que no tenen cap altra alternativa.­


Nova temporada de la Sala Fènix: 7 anys oferint bones alternatives!

Nicolas Larruy

El teatre m’agrada des de què tinc memòria. De ben petita ja anava a veure el Cicle de Teatre per a Nens i Nenes de Cavall Fort, al Romea… i ja no he deixat de gaudir del teatre. Per a mi, el teatre és salut, és felicitat… és vida! Actualment, a més de col·laborar a Espectáculos BCN, i de dedicar temps al teatre amateur, faig de jurat a la Mostra de Teatre del Raval i al Concurs de Teatre del Foment Martinenc; també col·laboro a Ràdio Montornés. El meu Linkedin

Un comentario:

  1. Un petit aclariment: Enguany a Teatre de Titelles i Cançons Pamipipa celebrem el 20è aniversari, no pas el 25è com diu l’article. Gràcies per fer ressò de la Fènix.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *