‘Tenors’ de la Cia Els Illuminati, humor gestual i repertori operístic per a riure i gaudir

'Tenors' de la Cia Els Illuminati, humor gestual i repertori operístic per a riure i gaudir

Valoració: 7,5 de 10 

La Companyia Illuminati ens presenta el seu espectacle TENORS sobre el món dels cantants d’òpera, a la Sala Barts de Barcelona. Els Illuminati són Ezequiel Casamada, Miquel Cobos i Albert Mora, però en aquesta ocasió l’Albert Mora va ser substituït per Toni Vinyals.

Tenors és una paròdia basada en els concerts que els Tres Tenors van fer durant els 90

Els tres intèrprets de Tenors fan una feina brillant vocalment i còmicament, i busquen els detalls i matisos de les diferents emocions i situacions que viuen els personatges. Els acompanya un pianista que posa la guinda al desastrós concert. A escena, només tres faristols, un piano i unes cortines vermelles.

Tot i que a l’inici costa una mica entrar en la proposta que presenten, a la poca estona és inevitable riure d’allò més, deixar-se portar pel seu estil còmic i simplement gaudir de les seves dots vocals i interpretatives.

Els Illuminati se’n riuen del món de l’òpera a Tenors 

Des del respecte i l’admiració, els Illuminati se’n riuen del món de l’òpera, dels egos i la rivalitat dels cantants lírics, o de la solemnitat del protocol en els concerts. Es tracte d’un concert surrealista, amb exageracions de la realitat molt divertides, on veurem  el neguit dels tenors per ser els millors i sempre destacar per damunt els altres, en pràcticament tots els gags. Per a fer-ho, combinen l’humor gestual amb l’òpera, amb temes clàssics del repertori operístic i amb melodies d’altres estils.

Tenors permet conèixer o recordar moltes de les napolitanes, sarsueles, boleros i fins i tot èxits de Broadway que els Tres Tenors cantaven en els seus concerts.

En la direcció tenim a Toni Sanz, que tot i que fa una bona feina i acaba tancant la proposta amb un bon final, abusa un pèl massa dels jocs d’entrades i sortides i de faristols i llums que pugen i baixen.

Tot i així, el públic surt content i ha gaudit una bona estona amb els temes interpretats, la seva qualitat vocal i la seva comicitat.

No deixeu d’anar-hi!


 

Julia Faneca

oy una apasionada de las Artes Escénicas desde que nací, debido a que mi padre es actor. He tenido el privilegio de estar entre bambalinas y de público desde bien pequeña. Además, me han hecho descubrir la fuerza que tienen como herramienta para transformar la sociedad en un mundo mejor, su fuerza artística y creativa, y su grandeza para crear espíritu crítico y para educar en mayúsculas. Todo esto me hizo profesionalizarme en Arte Dramático, Comedia Musical y Danza.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *