Torna Vernissatge a Barcelona – A La Gleva

Torna Vernissatge a Barcelona - A La Gleva

La Companyia La Trama, torna a presentar Vernissatge, un muntatge que ja es va poder veure a El Maldà i va ser un èxit.

Vernissatge, un text de Vaclav Havel, torna a Barcelona

Escrit cap als anys 70, en plena repressió política i cultural, Vernissatge és un text que és una bufetada al sistema polític i de classes. I també és una crítica a tota aquella gent que, un cop aconseguit un estatus social, oblida les seves arrels.

A Vernissatge veurem una parella, en Miqui i la Vera, que estrenen decoració del pis i conviden a un amic seu, en Bernat, a la inauguració. El vernissatge. En Miqui i la Vera són dos triomfadors i s’han anat emmotllant a tot, per no desentonar a la nova situació social on ara viuen. En Bernat és coherent amb les seves idees i viu, o malviu, sense renunciar a elles.

El muntatge de La Trama té una escenografia molt breu, però molt estudiada. Allò que no hi és, ens ho faran veure. Ens faran fer servir la imaginació i el poder del teatre de fer que veiem el que no es veu.

En aquest Vernissatge, el més rellevant, és el text i la interpretació

I el text, àcid i corrosiu, es complementa molt bé amb la interpretació d’Isiddre Montserrat (que substitueix l’Alberto Díaz)¸ atabalat, fora de lloc, descol·locat, i de Xavier Pàmies, i  Carla Ricart, sobris i prepotents, per damunt del bé i del mal. Unes interpretacions que no són ni exagerades ni sobreactuades.

Aquí el que importa, són els petits gestos que, malgrat ser petits, es veuen enormes.

Vernissatge, a La Gleva Teatre, és l’oportunitat de veure un muntatge molt bo, que deixa molt bon regust. La Companyia La Trama fa un gran treball. Si no el vàreu poder veure al Maldà, és el moment de gaudir-lo… i per als que ja el van veure i el van gaudir, Vernissatge és un muntatge per repetir.


Torna Vernissatge a Barcelona - A La Gleva

Nicolas Larruy

El teatre m’agrada des de què tinc memòria. De ben petita ja anava a veure el Cicle de Teatre per a Nens i Nenes de Cavall Fort, al Romea… i ja no he deixat de gaudir del teatre. Per a mi, el teatre és salut, és felicitat… és vida! Actualment, a més de col·laborar a Espectáculos BCN, i de dedicar temps al teatre amateur, faig de jurat a la Mostra de Teatre del Raval i al Concurs de Teatre del Foment Martinenc; també col·laboro a Ràdio Montornés. El meu Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *