Crítica: We love Queen, un cant a la música i a la llibertat

Crítica: We love Queen, un cant a la música i a la llibertat

Nota: 8 sobre 10

Els devots de Queen tenim una cita a la catedral del rock per veure We love Queen i escoltar les mítiques cançons d’un dels grups més coneguts de la història de música. Tot i la mort el 1991 del seu carismàtic cantant Freddie Mercury, la seva música segueix viva. Ara i sempre.

Queen es va caracteritzar per la seva gran diversitat, tant vocal com instrumental, així com els seus multitudinaris concerts. A més, va ser un símbol de la llibertat, del dret a escollir l’orientació sexual. El seu significat, doncs, transcendeix l’àmbit musical.

Yllana, la productora del espectacle «We Love Queen» a Barcelona

La directora d’altres musicals d’èxit com “Hoy no me puedo levantar”, “The Hole” o “Mayumaná”, Yllana, dirigeix aquest espectacle teatralitzat que reuneix dalt l’escenari del Teatre Coliseum dos cantants per donar veu a Mercury.  Els actors i cantants Enrique Sequeros, el gran sacerdot de l’Esglèsia dels Adoradors de Queen i mestre de cerimònies, i Manuel Bartoll. Tots dos amb una àmplia experiència en espectacles musicals.

Amb ells fem un recorregut pel repertori de Queen on no poden faltar cançons com “We are the champions” “Friends will be friends”, “We Will Rock.You” “Don’t stop me noww”, “Bohemian Rapsody” i moltes més. El públic de més edat canta les conegudes melodies mentre recorda èpoques passades. Els més joves també ho fan encara que no van coincidir en el temps.

Ritme, energia i ritme trepidant

Un grup de ballarins, tres homes i tres dones, acompanyen Sequeros i Bartoll  alhora que aporten ritme, energia i un toc d’humor. Vestits d’escolanets assisteixen al Gran Sacerdot en la litúrgia destinada a adorar a Queen.

Vitralls de diferents colors i una gran escalinata, presidida per un tron, ocupen bona part de l’espai escènic. Focus de colors il·luminen la sala. A banda i banda se situen els músics (guitarra, bateria i baix) per oferir-nos música en directe.

El ritme de l’espectacle va in crescendo sobretot amb la incorporació de Bartoll fins acabar cantant i ballant tots junts. Una nit per cantar amb nostàlgia les incomparables cançons de Queen, una nit per recordar.

Dades tècniques de WE LOVE QUEEN, Teatre Coliseum

  • Producció executiva: Grupo Barabu-Estresound
  • Direcció: Ylana
  • Direcció artística: David Ottone i Juan F. Ramos
  • Interprets i veus principals: Enrique Sequeros i Manuel Bartoll
  • Direcció musical: Julio Vaquero
  • Músics: Jorge Ahijado (guitarra i cors), Micky Martínez (bateria) i Sergio González (baix)

Crítica: We love Queen, un cant a la música i a la llibertat

Lluïsa Guàrdia

Filòloga per la UAB i activista cultural. Amant de totes les expressions culturals: cinema, teatre, música, exposicions, lectura ... Màster en Gestió Cultural. (UOC-UdG). Col·legiada pel Col·legi per Periodistes (per exercici professional), membre de l'Associació de Protocol i Relacions Institucionals, sòcia del Cercle de Cultura i membre del Consell de Públics del TresC (al 2023) M'encanta llegir i escriure o, per descomptat, anar al teatre.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *