Y-X (o la fidelitat dels cignes negres) a La Seca Espai Brossa

A partir del 21 de juny del 2017 arriba a La Seca Espai Brossa l’obra de teatre Y-X (o la fidelitat dels cignes negres), una peça que ens parla de les relacions amoroses en clau de comèdia. Un tema que, a simple vista, sembla molt trillat però que, en realitat, en aquesta obra de teatre es presenta de forma diferent.

I quina és aquesta diferència? Essencialment que Y-X (o la fidelitat dels cignes negres) és una obra que parla de l’amor des d’una perspectiva política allunyant-se, així, de la concepció tradicional, romàntica i existencialista que normalment trobem sobre un escenari.

Y-X (o la fidelitat dels cignes negres), una història que ens parla de l’amor desde un prisma diferent

Y-X (o la fidelitat dels cignes negres) és una obra de teatre que està inspirada en els pensaments feministes on es descarta la monogàmia i les relacions afectivo-sexuals. Aquest és el model que des de sempre ens han imposat però, nomès per això, ha de ser el correcte?, el ben vist de forma moral?

A aquesta obra de teatre que podrem veure a La Seca Espai Brossa se’ns parla d’aquesta tesi i s’intenta motivar una reflexió sobre l’amor i les múltiples formes d’estimar que existeixen a la vida real, encara que no ens les diguin. El model monogàmic, tan imposat en el món Occidental, s’està convertint en un model repressiu perquè, si intentes sortir d’ell, ets assenyalat amb el dit.

Y-X (o la fidelitat dels cignes negres) ens trobem amb una peça contemporànea que experimenta amb mecanismes metateatrals per aconseguir estimular el pensament i canviar mentalitats. Tot això realitzat des d’un punt de vista còmic perquè, així, mitjançant l’humor, es com millor entren les noves idees, les reflexions…

“En la nostra societat la monogàmia no és un mer model de relacions afectivo-sexuals, ja que no és una opció més entre d’altres, sinó que és el model hegemònic, en el qual ens veiem forçades a encaixar tan si ens agrada com si no»

Na Pai, activista feminista inspiradora d’aquesta obra de teatre

Una obra de teatre reconeguda i premiada

No és la primera vegada que veiem en cartell l’obra Y-X (o La fidelitat dels cignes negres). De fet, al 2015 aquesta mateixa peça va ser finalista del Premi Adrià Gual i al 2016 va guanyar el segon premi DespertaLab. 

Va ser estrenada el mateix any (2016) a la Sala Atrium i, ara, aquest estiu podrem tornar a gaudir de Y-X (o La fidelitat dels cignes negres) a La Seca Espai Brossa.

Dades pràctiques de Y-X (o la fidelitat dels cignes)

  • Del 21 de juny al 15 de juliol de 2017 (El 8 i 9 de juliol no hi ha funció)
  • De dimecres a dissabte a les 20h i diumenge a les 18h
  • Dimecres i dijous: 10€ | Divendres, dissabte i diumenge: 17€

Fitxa artística de l’obra de teatre

  • Text i direcció: Laia Alsina Ferrer
  • Interpretació: Sergi Gibert, Andrea Martínez, Andrea Portella, Martí Salvat i Josep Sobrevals
  • Ajudantia de direcció: Aleix Duarri
  • Escenografia, vestuari i producció: Carlota Masvida

Elia Tabuenca

Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *