¡Comença el Sónar 2022 a Barcelona!

¡Comença el Sónar 2022 a Barcelona!

Portàvem més de mil dies sense poder gaudir d’un Sónar com el de sempre. I ara, a falta d’un mes perquè arribi el dia 17 de juny, us presentem tot el que ens oferirà el Festival Sónar 2022, el Festival Internacional de Música, Creativitat i Tecnologia de Barcelona. A més, aquest any arriba un Sónar+D renovat. No et perdis cap detall.

Sabem que el Sónar és molt més que música. El festival de música de Barcelona ofereix també tallers, xerrades, conferències i altres activitats. Un festival no té perquè versar únicament en la música, és per això que el Sónar ens convida a reflexionar també sobre grans temes. A banda de crear un espai on pensar i fer-nos preguntes.

Compte enrere pel retorn del Sónar 2022 al complert

Malgrat aquests dos anys de pandèmia, l’organització del Sónar no ha estat de braços creuats –ja que hem pogut gaudir d’altres festivals de petit format– feia molt de temps que no es podia celebrar un festival com els d'»abans». A més a més, l’edició de Sónar que es va tenir lloc prop de fa un mes a Lisboa, ha fet que les ganes de presenciar un festival d’aquesta mida, creixin irremeiablement.

El Festival Sónar 2022 tindrà lloc els dies 16, 17 i 18 del mes de juny. S’han programat 176 activitats i més de 100 shows, repartits entre 12 espais i quatre seus diferents. Podrem trobar nous escenaris, noves localitzacions i nous formats. Tot per a que, com cada any, el Sónar no deixi indiferent a cap dels seus asistents. Aquest any, la seu principal del festival serà la Fira Montjuïc, així com la Fira Gran Via de L’Hospitalet durant els últims dos dies del festivals.

Dos eixos principals

Aquest any el festival compra amb dues temàtiques principals que faran d’unió i nexe entre totes de les actuacions, espectacles, mostres, xerrades i tallers:

  • El primer eix que ha escollit el festival és la diversitat cultural. Això va molt més enllà de convidar a artistes de diferents països. S’ha volgut portar la diversitat als gèneres i a la cultura popular. Per aquest motiu trobarem una sèrie de propostes que treballen amb música tradicional de les seves regions d’origen.
  • L’altre gran eix del festival son els reptes mediambientals. És per això que moltes de les actuacions i shows integraran elements naturals i reivindicacions. A banda, el festival esta conscienciat amb el medi ambient i es prendran mesures per tal de generar el menor nombre de residus possible.

Grans artistes per a una gran edició

Entre els artistes que formen part de la programació musical, trobarem participants que repeteixen visita al festival, així com moltes cares noves. Tornaran The Chemical Brothers, amb una de les propostes audiovisals més potents de la edició. També Moderat, que presenten nou disc, i The Blaze.

Com no podia ser d’altra manera al Sónar, hi ha una forta presència de música electrònica. Aquesta vindrà de la mà d’artistes com The Blessed Madonna, Charlotte de Witte, Eric Prydz, Jayda G o Helena Hauff. A més a més, altres noms coneguts internacionalment i que tenen una gran base a Estanya també oferiran grans espectacles. Aquest és el cas de C. Tangana, Nathy Peluso, Morad, Simona, Rojuu o Juicy Bae.

Per si algú es queda amb ganes de més, també es comptarà amb artistes que han creat espectacles pensant especialment en el festival. Aquest és el cas, per exemple, del Niño de Elche, qui vindrà acompanyat d’Arca, Ylia i la Banda «La Valenciana». Podrem veure com a un mateix escenari pujen al voltant de 50 persones per a portar els nostres sentits al límit.

Altres artistes que han pensat només en el Sònar per a programar el seu espectacle no son altres que Samantha Hudson, amb el seu «Liquidación total por cierre», per primer cop al festival. També Tarta Relena forma part d’aquest grup, així com Maria Arnal i Marc Bagés. Aquests últims vindràn acompanyats de les 36 veus del Cor de Noies de l’Orfeó Català.

Una visita fora de Barcelona

Aquest any, el Sónar 2022 viatjarà fins a Mallorca. Portarà el títol d'»Un SónarVillage a S’Horabaixa». Aquest serà un cicle estival que comptarà amb tres dates: 16 de juliol, 6 d’agost i 3 de septembre. Amb totes les activitats realitzades en horari de tarda, s’espera que arribi a reunir al voltant de 5.000 persones.

Una nova era per al Sónar+D

De la mà amb el Festival Sónar, trobem Sónar+D. Aquest és un congrés internacional que explora diferents temàtiques d’interès actual, especialment dirigides a imaginar nous futurs. Sempre es duu a terme amb la participació de tecnòlegs, científics, investigadors, dissenyadors, filòsofs i molts altres professionals.

Aquesta edició, el Sónar+D opta per crear un recorregut que afavoreixi l’experiència d’usuari, facilitant el descobriment de nous formats i propostes. D’aquesta manera tots els assistents podran veure, escoltar i tocar. Sense dubte, aconseguiran que les fronteres que es troben entre el festival i el congrés es dilueixin.

Per al Sònar+D també s’han proposat eixos temàtics. Aquests donaran cohesió a totes les activitats, xerrades, masterclasses, conferències i tallers que tenen preparats. Els eixos temàtics seran la WEB3, la Intel·ligència Artificial i l’Ecologia Acústica.

Les activitats s’han pensat per una audiència més àmplia, no només dirigit a professionals dels sectors. Es comptarà amb un escenari nou per a presentar i explorar les línies entre pensament i coneixement, posant sempre de relleu el factor experiencial.


¡Comença el Sónar 2022 a Barcelona!

Elia Tabuenca Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *