Crítica: Alegría – El Cirque du Soleil

Crítica: Una nova llum per ‘Alegría’: El Cirque du Soleil torna a brillar

Cartellera teatre Barcelona

El Cirque du Soleil presenta Alegría: In a New Light, una revisió brillant del seu espectacle clàssic que captiva i emociona el públic català. La companyia canadenca va conquistar la ciutat fa més de vint anys amb Alegría, i ara torna amb una versió renovada que conserva l’esperit del seu muntatge original, mentre introdueix nous números i artistes que mantenen viva la màgia del circ. Instal·lat a la sota la Gran Carpa de l’Hospitalet de Llobregat, la producció es pot veure fins el 19 de maig.

Alegría, la reinvenció del mite circense del Cirque du Soleil

Què és pot dir del Cirque du Soleil que no s’hagi dit ja ens els seus 40 anys d’història? Ha aconseguit, una vegada més, captivar l’audiència amb la seva nova producció, Alegría: In a New Light, oferint una experiència emocionant i enlluernadora que transporta l’espectador a un món de fantasia i emocions.

Amb un tro gegant presidint la carpa que recorda al d’El senyor dels anells, els artistes d’Alegría travessen tempestes d’una manera majestuosa. Els exercicis, que requereixen d’una extraordinària coordinació i habilitats, són el resultat d’incomptables hores d’assaig en un escenari policefàtic que, per seguir, amb els paral·lelismes sembla la bossa de la Mary Poppins i és tot una caixa de sorpreses.

Ens trobem en regne en crisi, on la lluita pel poder és el fil conductor d’una història marcada per l’amistat i la renovació. La música en directe, les hipnòtiques acrobàcies i malabars, això com l’impressionant i evocador vestuari, ofereixen una imatge inoblidable, característica del Cirque du Soleil.

Una nova producció

La nova producció ha aconseguit mantenir l’essència del muntatge original, tot incorporant nous elements i artistes. Jean-Guy Legaut, director d’aquesta versió, ha sabut capturar l’esperit de l’espectacle original, presentant una experiència renovada que no deixa indiferent.

Amb més de 100 persones, incloent-hi 64 artistes de 19 països, Alegría fascina des del primer moment. La producció ha aconseguit combinar a la perfecció la tradició del circ amb elements d’avantguarda, creant una obra d’art que va més enllà de l’entreteniment.

El Cirque du Soleil és conegut per convertir cadascun dels seus exercicis en autèntics poemes visuals i Alegría no és una excepció com s’aprecia en la cura posada en cada detall. Els pallassos, interpretats amb brillantor per Pablo Gomis i Pablo Bermejo, ofereixen alguns dels moments més divertits i tendres de l’espectacle.

La música, en directe, aporta una dimensió addicional. Des de la banda sonora fins als efectes sonors, tot està pensat per captivar l’audiència i transportar-la a aquest món màgic creat pel Cirque du Soleil.

Però malgrat tota la seva grandesa, personalment, crec que no aconsegueix assolir la mateixa intensitat com ho ha fet amb altres de les seves produccions, vegeu Luzia, per exemple. Li falta un fil argumental i una progressió més clara. No obstant això, no es pot negar que Alegría segueix sent un espectacle impressionant, ple d’emoció i habilitats excepcionals. El treball dels artistes és impecable, i l’atenció posada en cada detall converteix l’experiència en una autèntica delícia. Si podeu, aneu-hi!

  • El que més m’ha agradat: El final d’alts vols i la tempesta fictícia.
  • El que menys m’ha agradat: La manca d’un fil que t’atrapi com feia Luzia.

COMPRAR ENTRADES

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *