Crítica: Desdèmona – TNC (Sala Tallers)

Crítica: Desdèmona - TNC (Sala Tallers)

Cartellera teatre Barcelona

És un goig i una experiència molt enriquidora veure coses tan diferents i tan ben fetes com la Desdèmona que han estat representant a la Sala Tallers del TNC, Alba Sarraute & Les Ofèlies.

Partint del clàssic Otel·lo de Shakespeare, a Desdèmona trobem una versió respectuosa i fidel, a la vegada que molt actual, focalitzada en l’eix central: quan Iago decideix venjar-se del seu amo, Otel·lo, fent-li creure que la seva dona, Desdèmona, li és infidel amb Cassio.

Desdèmona arriba a la Sala Tallers del TNC en una versió sorprenent i encertada

El més interessant és que aquest cop la tragèdia s’escenifica mitjançant les tècniques del circ, integrant els números en la trama de l’obra. Els artistes de circ, són aquí també actors, i, a diferència d’altres espectacles que hem pogut veure aquesta temporada, això no grinyola ni falla per enlloc. En cap moment penses que aquells actors es nota que no són actors sinó que són professionals del món del circ.

Desdèmona és un espectacle rodó, ple de música, toquen en directe el saxo, la guitarra, canten i ballen! Els elements de circ que inclou aquesta versió de Shakespeare ajuden a intensificar encara més els moments dramàtics.

El missatge és clar, entenedor i directe: les dones han estat sotmeses des de sempre a un silenci obligat pel seu gènere. Però aquest missatge es transmet subtilment i amb tocs d’humor, que aporten principalment la figura de la narradora i les dues Desdèmones alliberades que ens sorprenen al final.

És una fabulosa adaptació que ha sabut trobar un punt màgic en el que s’inclouen coses molt trencadores i no desentonen, només ho perfeccionen.

Desdèmona ens ha encantat!


  • El que més m’ha agradat: la sorprenent inclusió dels elements de circ en una història tan popular i coneguda, de forma màgica, transgressora però totalment integrada.
  • El que menys m’ha agradat: Res de res.

Crítica: Desdèmona - TNC (Sala Tallers)

Laia Ruiz Llicenciada en Publicitat i RRPP i redactora, he treballat en tants llocs diferents que em costa classificar-me. Sóc multitasking de naturalesa; començo a fer una cosa i ja estic pensant en la següent. La cultura em dóna vitamines i escric perquè em resulta terapèutic. He fet varis cursos a l’Aula d’escriptors de Gràcia, de creació de novel·la, de guió cinematogràfic i un de redacció periodística a l’Ateneu Barcelonès. El meu perfil a Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *