Crítica: Quant de temps em queda? – Teatre Goya

Crítica: Quant de temps em queda? - Teatre Goya

Cartellera teatre Barcelona

Marta Buchaca escriu i dirigeix Quant de temps em queda?, una comèdia que aquest Grec 2023 torna a Barcelona, concretament, al Teatre Goya. Una comèdia d’embolics protagonitzada per Lluís Villanueva, Betsy Túrnez, Marta Bayarri i Xavi Ricart.

Quant de temps em queda?, una divertida comèdia amb un guió original

El punt de partida de Quant de temps em queda? és molt fresc i original: i és que una científica de renom ha descobert la fórmula per saber el temps que ens queda de vida. La sorpresa apareix quan descobreix que al seu marit li queda molt poc de temps.

Davant d’aquesta situació, en Pere (Lluís Villanueva) comença a fer una llista de tot el que ha de fer abans de morir; i llegir El Quixot és un dels seus reptes més ferms. Aquesta nit, quan només li queda menys d’un mes, decideix que és el moment d’explicar-li la situació al seu millor i inseparable amic.

El guió és original, diferent i molt fresc que ens posa en una situació que ens interpel·la directament, perquè què faries tu si et diuen que només et queda 1 any de vida?

Un dels elements clau en una bona comèdia d’embolics és que hi hagi girs de guió que et deixin d’un pam de nas. I això no és el que passa a Quant de temps em queda? Els girs són previsibles, s’han explicat massa en els antecedents i fa que el públic ja s’esperi aquelles cireretes. Al final, et quedes amb ganes de més sorpreses que no acaben succeint mai.

Bones interpretacions còmiques, però desiguals

Quant de temps em queda? és una comèdia i, com a tal, les interpretacions que ens ofereixen estan carregades de tocs còmics: repeticions de gags, expressió corporal exagerada, interpretacions pujades… Tot el repartiment fa un bon treball actoral, destacant a en Lluís Villanueva, el protagonista, i el seu amic Xavi Ricart. Tots dos formen un bon tàndem i, realment, semblen dos bons amics de tota la vida.

Els personatges femenins són menys encertats: la científica té un paper molt pla, sense alts i baixos i sense, quasi, emocions. Fins i tot quan protagonitza un moment clau en l’obra, la seva actitud és bastant plana i sense que s’exploti bé el seu caràcter ni la seva presència a l’obra. I amb la germana passa al contrari: és un personatge molt elevat, massa cridaner, que està desdibuixat amb la resta de personatges i, sobretot, amb la seva germana: no semblen germanes, no hi ha connexió, feeling, res.

Una comèdia divertida, senzilla, per passar una bona estona

Quant de temps em queda? és una comèdia d’estiu. Per què? Perquè és senzilla, divertida, amb un argument original, però amb un desenvolupament simple. Una obra per riure, gaudir de bones interpretacions i no tenir més pretensions que passar una bona estona.

  • El que més m’ha agradat: El plantejament del guió el trobo molt original. Un tema que podria donar per un bon drama, s’ha capgirat per oferir-nos una comèdia divertida i senzilla.
  • El que menys m’ha agradat: El plantejament és molt bo, però el desenvolupament de la història és més previsible i amb poques sorpreses.

Comprar entrades

Elia Tabuenca Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *