Crítica: Tot l’Any pot ser Nadal al Teatre Romea!

Crítica: Tot l'Any pot ser Nadal al Teatre Romea!

Cartellera teatre Barcelona

Joan Pera, icona de l’humor català, ens convida a una festa teatral única al Teatre Romea amb Tot l’any pot ser Nadal. Aquest muntatge, basat en el clàssic de Charles Dickens ‘Conte de Nadal’, ens transporta a un viatge màgic ple de comèdia, emoció i fantasia.

El protagonisme de l’avi Joan, interpretat per Pera, ens ofereix una visió inoblidable d’un home que ha oblidat l’esperit de Nadal, tot mentre Scrooge, el personatge miserós de Dickens, viu les festes amb avarícia i solitud. És una oportunitat de descobrir que, com diu l’avi Joan, «TOT L’ANY POT SER NADAL!»

Tot l’Any pot ser Nadal, la màgia de Joan Pera, el mestre de la transformació

En aquesta adaptació única de Jaume Viñas, Joan Pera es desdobla en dos personatges clau: l’avi Joan, narrador de la història, i el desagradable Scrooge. Pera, que als seus 75 anys, demostra ser un mestre de la transformació, passant ràpidament d’un personatge a un altre amb la seva característica veu i gestualitat camaleònica.

La producció, dirigida per Daniel Anglès, destaca per la seva originalitat i la capacitat de Pera d’interpretar tots els personatges, excepte els fantasmes, amb les veus de Mont Plans, Roger Pera, Cristina Mauri (dobladora d’en Shin Chan) i Irene Jódar.

Tecnologia digital i calidesa artesanal

L’escenografia de Sergi Corbera, amb efectes pirotècnics de Pantera Produzione, crea un ambient digital que contrasta amb la calidesa artesanal del muntatge. Les videocreacions de Merlí Borrell transporten l’espectador/a a escenaris londinencs i altres indrets del conte. La música original d’Uri Plana i Roger Argemí busca crear una atmosfera màgica i bella. Aquesta combinació de tecnologia i artesania converteix Tot l’any pot ser Nadal en una experiència teatral única a la qual Joan Pere no ens té gens acostumats/des.

La redempció de Scrooge

Joan Pera, amb el seu humor característic, dona vida a Scrooge, el protagonista d’una història de redempció que destaca valors com la solidaritat, la compassió i la generositat. L’adaptació de Jaume Viñas troba la fórmula per combinar l’humor de l’avi Joan amb l’avarícia de Scrooge, oferint al públic una experiència teatral honesta i emocionant.

És evident que l’obra busca explorar amb profunditat els detalls del conte clàssic de Dickens, però a vegades, la narrativa pot allargar-se més del necessari. En aquest sentit, la capacitat de Joan Pera per mantenir l’atenció del públic és una prova de la seva destresa, tot i que fins i tot un mestre de l’escenari pot trobar-se amb reptes quan l’obra presenta certa longitud.

Tot l’any pot ser Nadal no només és un recordatori de l’esperit nadalenc, sinó també una celebració de la transformació i la bondat que perdura tot l’any i que es pot veure al Teatre Romea fins al 3 de febrer.

  • El que més m’ha agradat: El carisma de Joan Pera i l’homenatge al seu company d’escenari durant anys, Paco Morán.
  • El que menys m’ha agradat: És important assenyalar que, tot i la brillantor de Joan Pera i la riquesa de la història, hi ha moments en què l’avorriment pot fer acte de presència.

COMPRAR ENTRADES

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *