El DO Jazz Cat omple de jazz els jardins del Palau Robert

El DO Jazz Cat omple de jazz els jardins del Palau Robert

Els jardins del Palau Robert s’ompliran de melodies de jazz aquest gener acollint el cicle de concerts DO Jazz Cat. Els dies 9, 16, 23 i 30 de gener a les 12 del migdia, els amants del jazz podran gaudir de quatre concerts gratuïts de grups i solistes de jazz de la casa, en una trobada entre aquest gènere musical i l’espai únic dels jardins al mig de Barcelona.

DO Jazz Cat: Un passeig a ritme de jazz als jardins del Palau Robert

Aquesta nova proposta, emmarcada dins el ja experimentat Festival Internacional de Jazz de Barcelona, no trepitja el terreny del Palau Robert per primer cop, sinó que ja ho va fer l’any passat – a porta tancada, i només disponible en streaming, això sí. Aquest cop, el DO Jazz Cat vol recuperar una trobada presencial com cal cadascun dels quatre diumenges del mes de gener de l’any que ve – el 9, el 16, el 23 i el 30.

A través del DO Jazz Cat, el Palau Robert esdevé un espai més dins la programació de la 53a edició del Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona. Apte tant per a coneixedors del gènere com per a qui s’hi vulgui iniciar, el cicle de concerts serà d’entrada lliure i gratuïta.

DO Jazz Cat: programació

Cada diumenge de gener, els jardins del Palau Robert donaran la benvinguda a un concert diferent de quatre grups i solistes de l’escena de jazz catalana: Halligalli, Alba Armengou Quartet, Gemma Abrier i Josep Traver, i Bratia.

Tot i la presencialitat dels concerts d’aquesta nova edició del DO Jazz Cat, al canal de YouTube de la promotora The Project s’hi poden recuperar també una sèrie de conferències i debats realitzats l’any passat a porta tancada, explorant el paper de l’escena jazzística catalana en la història universal d’aquest gènere.

  • HalliGalli (9 de gener): Quartet format per Christoph Mallinger, Èlia Bastida, Marta Roma i Pablo López, que s’inspira de l’estil del swing i dels ritmes de tradició afroamericana per tal de crear un so autèntic, on el domini de diversos instruments per part dels membres del grup crea la sensació d’una orquestra.
  • Alba Armengou Quartet (16 de gener): Nascut a l’ESMUC, aquest jove quartet destaca per una versatilitat d’estils des del jazz fins a la samba i els boleros. La veu i trompeta d’Alba Armengou, formada a la Sant Andreu Jazz Band, es veu acompanyada pel saxofonista Marçal Perramon, el guitarrista Vicente López, i el contrabaixista David Muñoz.
  • Gemma Abrié – Josep Traver (23 de gener): Duet de músics que han estrenat primer disc recentment, Brown Gal, un homenatge a dones creadores. Amb Abrié posant la veu i el contrabaix, i Traver a la guitarra, els dos músics arribaran al Palau Robert per interpretar cançons pròpies i standards des de la seva pròpia visió musical.
  • Bratia (30 de gener): Banda barcelonina, però amb forts lligams amb Sèrbia, Bratia combina l’herència musical dels Balcans amb el jazz manouche i la música gitana en una barreja tan única com sorprenent. Els seus components, Ivan Kovacevic, Stelios Togias, Pere Nolasc Turu, Biel Ballester, i Victor Paradis, uneixen contrabaix, percussions, violí i guitarra en aquesta singular proposta.

 

Elia Tabuenca Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *