DONA I HUMOR: el cicle que reivindica la presència femenina en la comèdia

DONA I HUMOR: el cicle que reivindica la presència femenina en la comèdia

Consulta la cartellera de teatre a Barcelona

Que les dones saben fer riure (i molt) a hores d’ara és una obvietat que tothom amb una mica de cap sap afirmar. Tanmateix, encara queda camí a recórrer per tal d’accelerar l’augment de la presència femenina en el món de la comèdia teatral. Per tal de fer més palesa aquesta necessitat i donar visibilitat a tot el treball realitzat per dones en el món de l’humor, la Federació d’Ateneus de Catalunya presenta el cicle DONA I HUMOR amb tres espectacles que visitaran diversos ateneus catalans fins el maig.

Dona i humor: humor signat per dones als ateneus catalans

Del 29 de gener al 22 de maig, els teatres de cinc ateneus catalans – L’Aliança del Poblenou, la Societat Cultural Sant Jaume de Premià de Dalt, el Casino de Calaf, el Casal Català dels Hostalets de Pierola i La Verbena de Sant Joan de Vilatorrada – podran gaudir de 3 espectacles còmics de la mà de professionals femenines de l’humor gràcies a la iniciativa DONA I HUMOR de la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC).

Els espectacles, programats a través de la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya (XTAC), volen reivindicar el paper de les dones en un món de la comèdia tradicionalment molt dominat per figures masculines tant davant com darrere l’escenari.

Aquesta iniciativa pren forma mitjançant els següents 3 espectacles:

Elles, de Mireia Casado i la Cia. Melancòmica

Tres joves actrius (Paula Joseph, Mireia Casado, i Agnès Jabbour o Ivette Novell) protagonitzen aquesta peça d’humor satíric sobre els clixés de gènere, l’educació sexual i la realitat femenina sense pèls a la llengua.

La volta al món en 80 ties, de Georgina Llauradó, Joan Codina i Cristina Martínez

Recorregut amb piano i veu a través de la història de “80 ties”, tant divulgatiu com divertit, que combina el teatre documental amb la música, la dansa, la performance i l’imatge. Espectacle que reivindica veus femenines de gran importància en la història que sovint no han rebut l’atenció que es mereixen.

Ja us he reconegut, de The Feliuettes

amb arranjaments musicals de Gerard Sesé. La música de Núria Feliu a tres veus en un concert teatralitzat en clau d’humor. Un descobriment de l’obra d’aquesta icona musical catalana al qual s’hi afegeix la sàtira i ironia d’un thriller a l’estil anglès de Monty Python ple de sorpreses i girs inesperats.

El cicle va arrancar el passat dissabte 29 de gener amb La volta al món en 80 ties a l’ateneu de Premià de Dalt, i s’estendrà per la resta d’ateneus fins el 22 de maig. El calendari complet d’actuacions es pot consultar a través de la pàgina web de la Federació.

DONA I HUMOR s’emmarca dins la programació de la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya (XTAC), la xarxa de teatres més gran de Catalunya, que treballa per dinamitzar els espais teatrals dels ateneus catalans. A més del cicle DONA I HUMOR, la XTAC programa aquest any 2022 més d’una vintena d’espectacles d’estils diversos que resultaran en 120 funcions repartides pels teatres d’ateneus de tot Catalunya.

Elia Tabuenca Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *