Entrevista a Els Catarres, grup que actuarà a Canet Rock i Cruïlla 2018

Entrevista a Els Catarres, grup que actuarà a Canet Rock i Cruïlla 2018

Els Catarres és un dels grups de música catalana més conegut dels últims temps. Des del seu èxit tan sonat de «Jennifer» fins ara, el grup ha crescut, ha evolucionat i ha aconseguit ser un dels més reconeguts de l’escena actual. Aquest estiu del 2018 podrem gaudir de Els Catarres a diferents festivals de Barcelona com, per exemple, el Cruïlla 2018 o també el Canet Rock 2018.

Des d‘Espectáculos BCN hem volgut conèixer millor a aquesta formació i, per això, els hi hem fet una entrevista. Senyores i senyors aquí teniu a… Els Catarres!

La diferencia principal es que aquest disc està gravat amb instruments elèctrics com guitarres i baix i també hi apareixen alguns sintetitzadors. Els altres discos, tot i que l’últim (Big bang) era bastant elèctric, tenia encara molta escènica acústica. En aquest, ja hem deixat mes enrera aquesta vessant i li hem donat una volta mes al projecte. Això no vol dir que en un futur tornem a ser un grup en acústic, però ara ens venia molt de gust explorar aquesta nova sonoritat.

A nivell conceptual, potser és el disc mes madur que hem fet. També hi ha molta referencia al passat, a la nostàlgia, però sempre des d’una prespectiva esperançadora. Mirant tot allò que has fet o que t’ha passat en el passat pq es el que ha format el que ets avui. Agrair al passat el bonic present que t’ha donat avui.

  • 2. Aquest estiu teniu una agenda ben atapeïda: Clownia Festival, Canet Rock 2018, Cruïlla 2018… Què es trobaran els vostres fans a aquests concerts?

Uns concerts molt dinàmics i plens de totes les cançons mes ballables de tots els discos que tenim. Des de les mes noves a les mes antigues. Totes renovades amb aquesta sonoritat nova i adaptades a la nova banda. Aquest any comptem també amb en David Rosell de guitarrista elèctric.

  • 3. Què hi ha de diferent a Els Catarres dels inicis amb Els Catarres actuals?

Moltíssimes coses. Per començar, som molt mes organitzats i disciplinats. Al final és una feina molt caòtica amb uns horaris molt poc rutinaris i si no et rodeges de gent molt professional i molt adaptable a aquest tipus de vida, les coses no funcionen. També hem après a delegar feina. Això ens costa molt però ara ens sentim millor pq no anem tan cansats.

Estem molt acostumats nosaltres tres, a portar moltes coses relacionades amb el grup i al final sortir a tocar es només un 10% de la feina que fem durant la setmana i això es molt esgotador. Cada cop ens anem organitzant millor i formant un bon equip al nostre voltant de confiança que ens ajuda amb varies coses. Aquest any, especialment estem super contents també de tot l’ambient personal que hi ha de gira.

Tot l’equip es super professional i amb molta ilusio per fer la gira i amb aixo no ens podem sentir mes afortunats perquè al final és amb qui passes mes hores i que tothom estigui a gust es primordial.

  • 4. De què parlen les cançons del vostre nou disc?

Moltes parles del passat, de relacions passades, de primeres vegades, de valors…però sempre amb un punt de vista esperançador. Sabent que allò que vas viure es reflex del que ara ets i estas feliç d’haver sigut aquella persona que t’ha ensenyat a ser qui ets. Estimar el passat per viure el present.

  • 5. Acabeu la frase: «Els Catarres som…»

Un grup d’amics estimant el que ens dóna la vida.


Segueix tota la seva gira

Elia Tabuenca Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *