Entrevista a la cantant i compositora Anna Blasco pel seu primer disc Dedicatoria

Entrevista a la cantant i compositora Anna Blasco pel seu primer disc Dedicatoria

L’Anna Blasco, cantant i compositora de Barcelona, ha creat una campanya de Verkami per aconseguir fons suficients i publicar el seu primer disc: Dedicatoria. L’1 d’octubre surt un avançament de l’EP (un single) i el 22 d’octubre surt l’EP sencer.

Des d’EspectáculosBCN volem recolzar als nous artistes de la nostra ciutat que tenen un gran talent, com és el cas de l’Anna. Per això, li hem fet aquesta interessant entrevista on podràs conèixer-la millor, a ella i al seu treball.

  • 1. Qui és Anna Blasco?

Sóc una cantant i compositora barcelonina de 24 anys apassionada per la música i l’art des de molt petita. Vaig començar a estudiar música de manera professional als 14 anys i des d’aquell moment no he parat. He cursat la carrera de cant modern a l’ESMUC i he viatjat pel món buscant nous coneixements musicals, noves melodies i formes de fer.

Des de no fa gaire vaig decidir començar a compondre les meves pròpies cançons, ja que necessitava una manera de mostrar tot el que em passava per dins, cosa que tant li costa exterioritzar. No he tingut experiències fàcils durant la meva vida i la música sempre ha estat un recolzament per a mi. I ara vull que la meva música ho sigui per a molts.

  • 2. Per què t’has decidit a muntar un Verkami?

L’1 de setembre vaig començar un Verkami per tal de poder cobrir una part de totes les despeses que estan comportant fer el meu primer disc. Com ho són les despeses de l’estudi de gravació, de la fabricació del disc en físic, promoció, discogràfica… Autogestionar la gravació i distribució d’un CD no és feina fàcil i es necessita l’ajuda de molts/es per poder tirar endavant aquest projecte.

A més, ara els músics i artistes estem agafats de peus i mans perquè l’única font d’ingrés que teníem (els concerts) s’ha tallat completament. El Verkami funciona amb recompenses, és a dir, quan fas una aportació sempre reps alguna cosa a canvi, immediatament et tornes mecenes d’aquest projecte. Tu decideixes la recompensa que vols: el disc en físic, un concert privat a casa teva, una cançó composta per mi per a la persona que tu vulguis…

Aprofito per animar-te a formar part d’aquest somni de poder treure la meva música a la llum per primer cop i que puguis recolzar els artistes locals emergents en aquest moment tan difícil per a tots. Entre tots podrem arribar a l’objectiu. El termini acaba el 9 d’octubre. Una petita aportació marca la diferència.

  • 3. Dedicatoria és el teu primer disc. Què trobarem a la teva música?

Dedicatoria és un disc dedicat completament al meu pare que va morir sobtadament el 2 d’abril per causa del COVID-19. Ell és el co-compositor de cada cançó, ell és qui m’ha impregnat de música des de ben petita i no hi ha cap altra persona a la qual li vulgui dedicar el meu primer disc sinó a ell. El meu pare va estar en tot el recorregut d’aquest EP des del principi i estic segura que avui estaria molt orgullós.

La meva música es caracteritza per un repertori variat amb estils musicals com el Pop, el Soul i el R&B. Aquests estils normalment són escrits en anglès però vaig decidir apostar per escriure les lletres en català i castellà. Crec que és una oportunitat per potenciar aquests estils en el país i un repte necessari per regalar cançons a l’oient en un idioma en el qual pugui entendre perfectament el que escolta, ja que les lletres són un element molt important en les meves cançons.

  • 4. En què t’has inspirat per fer el teu primer treball?

La meva música ha estat creada a diverses parts del món i en diferents situacions de la meva vida. Quan escrivia Se fue volando simplement estava imaginant com seria agafar un vol i anar-me’n cap a El Salvador sense pensar-ho dos cops. En aquell moment només era un pensament que rondava pel meu cap, el vaig fer cançó i 3 mesos després es va fer realitat.

Vaig escriure La Terra l’1 d’octubre del 2017 mentre estava cursant estudis Erasmus a Rotterdam. Vaig veure des de lluny com estava patint la nostra terra i no vaig poder-me estar d’escriure aquesta cançó. Busco i provo i Discúlpame van sorgir a partir del sentiment agredolç d’amor i desamor que pots arribar a sentir en una relació.

  • 5. Com descriuries la teva música?

Cada cançó d’aquest EP està impregnada d’històries en particular de la meva vida. Entremig de ritmes ballables i alegres explico vivències en les quals tot el públic es pot sentir identificat i és per això que les vull compartir amb totes i tots vosaltres. Quatre cançons que contenen la pura veritat i realitat d’una vida. Pensades i confeccionades detalladament per a tu. Directes de la meva habitació a casa teva.

  • 6. Com està afectant la crisi del COVID a la teva feina? 

La cultura està en alerta vermella, estem en una situació límit. Portem 6 mesos sense poder treballar amb les condicions que teníem abans i tampoc hi ha una perspectiva a curt termini de tornar-ho a fer. No tenim cap mena de suport ni sosteniment per part de les institucions. Hi ha milers de llocs de treball que genera el sector de la cultura que s’han quedat sense treball des de fa molt de temps.

Sabem que els artistes no som els únics que estem patint la crisi però sí que som dels sectors més marginats i maltractats. Per a nosaltres no existeix cap mena d’ERTE ni ajuda similar. Portem anys aixecant el nostre propi negoci des de zero. Han sigut anys de molt d’esforç i dedicació, hem passat hores i dies dedicades completament a l’art. És la nostra passió i alhora el nostre sosteniment.

Estimem aquesta professió, creiem que és imprescindible pel nostre país. La cultura ha demostrat que és segura, així que seguirem creant i recolzant-la sempre, ja que no podem concebre un món sense ella. Sense cultura no hi ha futur.

Pots contribuir amb l’Anna Blasco en el seu Verkami

Elia Tabuenca Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *