L’Espai Actua obre les seves portes

L'Espai Actua obre les seves portes

Un nou espai escènic, centre de formació i lleure per als artistes audiovisuals. Així es defineix el nou Espai Actua, inaugurat avui al carrer Còrsega número 662. La creació d’aquest espai arriba de la mà de la fundació AISGE. Una entitat que gestiona els drets de propietat intel·lectual del col·lectiu dels artistes audiovisuals a tota Espanya.

L’Espai Actua: un espai pioner a Barcelona

L’Espai, que obre avui les seves portes, neix amb la intenció de ser un punt de trobada per intèrprets, dobladors de veu, professionals de la dansa o de la direcció escènica. Aquests, sempre i quan estiguin associats a l’entitat, podran relacionar-se, formar-se i impulsar els seus projectes personals.

La intenció és que l’espai sigui multifuncional. Albergarà els cursos de la fundació AISGE però també serà un espai per als socis, així com un recinte on acollir representacions artístiques i culturals. És el primer espai de la fundació a Barcelona que es destina a l’aspecte més social d’aquesta. Finalment, els seus socis compten amb un recinte on poder crear, treballar i desenvolupar nous projectes.

Talent i savièsa

El principal aspecte que es vol potenciar amb la creació d’aquest espai és la trobada i socialització de profesionals del sector. S’ha demostrat la necessitat dels actors, especialment els veterans, de trobar-se i poder compartir el temps i les idees. Fins al moment, no hi havia cap espai destinat a això a la ciutat.

D’aquesta manera es vol impulsar la socialització entre el talent dels nous professionals del sector audiovisual i la savièsa dels més veterans. Aquest és un dels punts forts de l’Espai Actua, ja que es podrà reforçar la comunitat. El factor més especial és que uns podran aprendre dels altres.

S’espera que a l’espai es puguin fer mostres i actes de companyies externes, però es destinarà especialment als cursos de la entitat. També s’ocuparà l’espai per fer assajos tècnics i lectures dramatitzades. A banda, es vol impulsar les trobades creatives pròpies, que es podrien arribar a portar fora.

Un espai «llaminer»

Les instal·lacions de l’Espai Actua han estat pensades al detall. Per crear un ambient de conversa i socialització, s’ha acondicionat amb un ambient molt càlid. Compta amb una sala, destinada als socis, que s’ha decorat com un menjador, que convida a seure’s i a conversar. Per als més veterans del col·lectiu, l’Espai Actua sera una opció d’esbarjo i on es poden continuar sentit útils.

Espai Actua compta amb 400 metres quadrats. Ha estat dissenyat per especialistes de les intal·lacions teatrals, guarantint un espai ideal per a dur a terme les activitats proposades. Dins les seves portes trobem dues aules polivalents i una sala d’exhibició, que pot arribar a acollir aproximadament 150 persones. A banda, també compta amb un espai de cafeteria, un espai de networking i camerinos per als assajos i representacions.

L’Espai es vol obrir al barri. Malgrat no es poden generar ingresos mitjançant les mostres i les representacions, Espai Actua es vol integrar i relacionar amb el barri de Camp de l’Arpa.

Per a decidir allò que es fa dins l’espai, es tindràn en compte les peticions i demandes dels mateixos socis. D’aquesta manera, es realitzaran els projectes i activitats ells vulguin o necessitin. També s’han dut a terme negociacions amb algunes de les principals plataformes d’streaming per a finançar les activitats. La coneguda Netflix ja ha apostat per l’Espai Actua i aquest any destinarà 700.000 € a la realització de cursos dins les seves portes.

L'Espai Actua obre les seves portes

AISGE: la fundació

Artistes Intèrprets, Entitat de Gestió de Drets de Propietat Intel·lectual, abreviat com AISGE va nèixer l’any 1990. Es dedica a recaptar i repartir els drets de propietat intel·lectural dels professionals del sector de les arts audiovisuals (actors, interprèts, dobladors, ballarins o directors escènics.

La fundació actua principalment en dos àmbits: l’àrea assistencial i l’àrea promocional. Aquesta última s’ocupa de d’organitzar els cursos i les classes que es duran a terme a l’Espai Actua. També es dedica a fomentar i desenvolupar programes de divulgació, investigació i intercanvi de coneixements sobre les professions artístiques audiovisuals.

Qualsevol professional del sector pot donar-se d’alta com a soci de la fundació. Només cal ser reconegut com a tal segons algun tipus de contracte. L’alta és totalment gratuïta i dona accés facilitats com les que ofrereix l’Espai Actua.


 

Elia Tabuenca Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *