El Festival FRANQUESA a Premià de Dalt presenta la seva 3a edició

El Festival FRANQUESA a Premià de Dalt presenta la seva 3a edició

Premià de Dalt acull la tercera edició del FRANQUESA – Festival de dansa i cultura popular del Maresme!

Amb les xafogors de l’estiu i la brisa del Mediterrani, Premià de Dalt es prepara per acollir la tercera edició del FRANQUESA – Festival de dansa i cultura popular del Maresme, una celebració que promet ser una autèntica festa dels sentits els dies 18 i 19 de juliol. Aquest esdeveniment cultural, organitzat per la Societat Cultural Sant Jaume amb el suport del coreògraf Aleix Martínez, es consolida com un espai de trobada, creació i diàleg al cor del Maresme.

Festival Franquesa 2024: un cartell d’excepció

Enguany, el festival comptarà amb la presència de la Cia Roberto G. Alonso i l’Esbart Manresà, dues companyies que portaran a escena espectacles plens de màgia i tradició. A més, s’estrenaran les produccions pròpies JOC, amb el suport de la Fundació Joan Miró, i CAMÍ, amb la ballarina Nathàlia Gómez i l’actor Àlex Casanovas, oferint-nos una experiència inoblidable.

El festival començarà el dijous 18 de juliol a les 18:30 hores amb tallers de dansa popular i sardanes a l’Espai Frontó, dirigits per Anna Mir i Josep Fecúndez. Aquests tallers estan pensats per a totes les edats, animant tothom a convertir-se en protagonistes i gaudir de la dansa de manera activa.

A les 20:30 hores dels dos dies, l’Espai Petanca serà l’escenari de CAMÍ, una peça que fusiona dansa contemporània i teatre de text, creant un diàleg entre tradició i modernitat. Aquest espectacle destaca per la seva capacitat d’integrar artistes emergents i consolidats, oferint una mirada transgeneracional que enriqueix el projecte.

Amb el final de cada jornada a les 22:00 hores, Can Casadellà es transformarà en l’escenari de JOC, una producció que compta amb el suport de la Fundació Joan Miró i la Fundació PoolHaus-Blankenese d’Hamburg. Aquesta obra, creada per Aleix Martínez, integra música en directe d’Arnau Obiols i una posada en escena que explora l’imaginari artístic de Joan Miró.

El Festival FRANQUESA a Premià de Dalt presenta la seva 3a edició

Reflexions sobre la cultura

A les 19:30 hores, l’Espai Teatre acollirà una taula rodona sobre “La dona en la cultura popular”, un espai per a la reflexió i el debat que comptarà amb la participació de personalitats destacades del món cultural i de la dansa. Aquesta activitat, tot i estar adreçada a professionals del sector, està oberta a tothom que vulgui contribuir al diàleg.

Programació pels més petits

El divendres 19 de juliol a les 18:30 hores, la Cia. Roberto G. Alonso presentarà ALMAZUELA, un espectacle dissenyat per als més petits que recrea un món ple de fantasia i surrealitat, on res no és el que sembla. Aquesta obra, que destaca pel seu element visual, captivarà els espectadors amb la seva màgia i creativitat.

A les 19:30 hores del divendres, l’Esbart Manresà de l’Agrupació Cultural del Bages presentarà RÆPTE, una revisió de la transformació social, política i ecològica necessària per afrontar els reptes del segle XXI. Inspirant-se en la vida de Sant Ignasi, aquesta peça ens convida a reflexionar sobre el canvi i la renovació

El FRANQUESA – Festival de dansa i cultura popular del Maresme és una plataforma per a la dansa i la cultura, així com un espai de connexió i creixement col·lectiu. Amb una programació rica i variada, Premià de Dalt esdevé el lloc perfecte per deixar-se portar per la màgia del moviment i la tradició, oferint-nos dos dies plens d’art, reflexió i, sobretot, passió per la cultura. No us perdeu aquesta cita imprescindible del mes de juliol!

Aquí teniu tota la info del Franquesa.

Elia Tabuenca Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *