El Festival Jardins de Pedralbes anuncia nous artistes pel 2022

Jardins de Pedralbes 2022

S’acosta l’any nou, i amb ell, les preparacions i les ganes d’assistir a tots els festivals que ens hi esperen. Un dels més estimats, el Festival Jardins de Pedralbes, ens convida a una festa d’aniversari molt especial amb la seva 10a edició, que es celebrarà els mesos de juny i juliol de 2022, amb noms com The Beach Boys i Diana Krall que s’uneixen a una llista de convidats que inclou ja figures com Patti Smith i James Blunt.

Programació del Festival Jardins de Pedralbes 2022: artistes i grups confirmats

Just a temps per sumar-se als regals de les festes de Nadal, l’organització del Festival Jardins de Pedralbes ha anunciat en un comunicat cinc artistes més a afegir a la seva creixent llista d’estrelles musicals que posaran banda sonora als jardins del Palau de Pedralbes l’any que ve.

Tot i comptar ja amb personalitats reconegudes en l’escena musical internacional, com Patti Smith, James Blunt, i Il Divo, el festival assegura que les noves incorporacions són “tan sols el principi” d’una sèrie de novetats i artistes que van donant forma a la 10ena edició del festival.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Festival Jardins Pedralbes 🌴🕌🌴 (@fpedralbes)

The Beach Boys, Diana Krall i més s’uneixen al Festival Jardins de Pedralbes 2022

Les novetats anunciades aquest desembre se sumen a una llista de noms confirmats que inclouen a James Blunt (7 de juny), Patti Smith & The Band (16 de juny), Jethro Tull (12 de juny), Madness (22 de juny), Il Divo (3 de juliol), Alan Parson Live Project (6 i 7 de juliol), LP (24 de juny), Agnes Obel (9 de juliol), Nile Rodgers & Chic (21 de juny), Crowded House (2 de juliol), i Andrés Calamaro (15 de juny).

  • The Beach Boys (dimecres 29 de juny): L’icònic grup californià que va marcar l’escena musical dels anys 60 compta amb més de 100 milions de discos venuts arreu del món, i amb una experiència de més de cinc dècades de concerts.
  • George Benson (dimecres 13 de juliol): Gegant del jazz guanyador de múltiples premis Grammy, Benson va ser reconegut com a Mestre del Jazz pel National Endowment of the Arts l’any 2009.
  • Kool & The Gang (dimarts 19 de juliol): Autors de cançons tan memorables com Celebration (1980), aquesta reconeguda banda de Nova Jersey ha experimentat amb gèneres musicals com l’R&B i el funk, i segueix pujant als escenaris després de dècades de canvis de nom i de membres.
  • Ben Harper & The Innocent Criminals (22 de juliol): Havent crescut en un entorn fortament influït per músics i lletristes com Leonard Cohen i Taj Mahal, entre d’altres, Ben Harper ha experimentat amb gran diversitat de gèneres, i posseeix “una increïble habilitat per barrejar allò personal i allò polític”. L’acompanya la banda The Innocent Criminals.
  • Diana Krall (dissabte 23 de juliol): Cantant de jazz i pianista canadenca, a Diana Krall no li falten reconeixements, havent obtingut fins a vuit Premis Juno, dos Premis Grammy, nou Discos d’Or, tres Discos Platino, i set Multi-Platino. La seva proesa en el gènere del jazz ha portat vuit dels seus àlbums al cim de les llistes de Billboard Jazz Albums.

El Festival Jardins de Pedralbes, un imprescindible de Barcelona

El Festival Jardins de Pedralbes és un projecte de Concert Studio que va néixer arran de la passió per la música en una ciutat tan cosmopolita com Barcelona. El lloc triat és immillorable: obert, a l’aire lliure, en contacte amb la natura. Unes condicions òptimes per a aconseguir una bona climatització de l’aire amb la situació de pandèmia. Un festival de Barcelona que compta amb el suport de l’Ajuntament i de la conselleria de cultura de la Generalitat de Catalunya.

La ubicació del festival està carregada d’història. A pocs minuts del centre, en la mateixa Avinguda Diagonal de Barcelona, es troben els Jardins de Pedralbes. Un dels pulmons de la ciutat Comtal i un dels jardins més bonics que hi ha repartits per tota la ciutat. Els Jardins de Pedralbes és un magnífic espai per a córrer, passejar, descansar i durant dos mesos a l’any: ballar i escoltar música.

Si vols passejar i descobrir la bellesa que amaga aquest parc has de venir abans dels dies de concert perquè et vagis situant en la zona. Alberguen una gran diversitat de plantes i arbres diferents, que amaguen dues obres del llegat que va deixar Antoni Gaudí a Barcelona: una pèrgola parabòlica coberta de plantes enfiladisses i la font d’Hèrcules, amb un cap de drac de ferro forjat d’on raja l’aigua. Tot un luxe tenir tot això tan a prop, els 365 dies de l’any.

El Palau de Pedralbes

Dins dels jardins també trobem molta cultura i història, com abans avançàvem. En la seva gran extensió, trobem un palau que durant 1919 fins a 1931 es va convertir en residència de la Família Reial espanyola, quan visitava Barcelona. Pertanyia al Comte Eusebi Güell, qui va encarregar la reforma a Joan Martorell. Aquest reconegut arquitecte li va donar a l’edifici un aire del Carib amb una capella neogòtica a l’interior.

Just en aquesta zona, davant del Palau, s’obre una gran plaça semicircular en la qual està situada la graderia principal. La plaça està presidida per una escultura de la Reina Isabel II que aixeca en braços al seu fill Alfons XII. En la mateixa plaça també hi ha un estany envoltat de geranis.

L’Auditori

Un dels atractius del festival és que l’Auditori se situa enfront de la façana de l’edifici del Palau, a la mateixa plaça. Aquesta zona es divideix per dos grans blocs: les localitats situades en platea i les localitats de tribuna. Com a particularitat, les dues emblemàtiques palmeres del recinte s’integren dins de la platea. En aquest cas, existeixen unes localitats de tribuna amb visibilitat parcial.

Depenent de la mena de concert que sigui, l’auditori es pot adaptar de dues formes diferents: asseguts amb prop de 2000 localitats i mixt, on s’eliminen els seients de la zona de platea més pròxima a l’escenari, per a viure el concert dempeus. Amb la situació actual de pandèmia, es desconeix com seran distribuïts tot el públic, però tot apunta que serà de forma asseguda i amb distàncies.

Els accessos es troben senyalitzats i dirigits per un grup d’acomodadors. Tant la comoditat i l’equipament tècnic, persegueixen l’excel·lència de la celebració d’aquest festival.

Ubicació del Festival Jardins de Pedralbes

El Festival Jardins de Pedralbes està situat a una zona cèntrica de Barcelona. Si t’has preguntat com arribar fins allà si no saps com anar, nosaltres et proposem unes rutes molt accessibles.

  • Tramvia (T1,T2,T3) amb parada a Palau *Reial. Té una parada just davant del parc.
  • Autobusos: H4, H6, 7, 6 i 33 (direcció Zona Universitària) tenen una parada pròxima a no més de cinc minuts.
  • Metro: Línia L3, parada Palau *Reial
  • Cotxe particular

Aquests només són els preparatius, perquè d’aquí a uns mesos es pugui tornar a gaudir del Festival Jardins de Pedralbes, un dels més emblemàtics de la ciutat, de la millor manera possible.


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *